VUČIĆ: Za dva meseca završetak izgradnje KC Niš

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jan.2017, 17:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VUČIĆ: Za dva meseca završetak izgradnje KC Niš

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će ove godine biti završen Kinički centar Niš i da će početi izgradnja novih kliničkih centara u Beogradu, Novom Sadu i Kragujevcu.

- Za nešto više od dva meseca biće završen Klinički centar u Nišu - rekao je Vučić i dodao da je za tu zdravstvenu ustanovu izdvojeno 50 miliona evra, od kojih 35 za izgradnju i 15 miliona za opremanje.

On je rekao da će izgradnja i opremanje KC Beograda košati >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 122 miliona evra, da će u aprilu početi izgradnja KC Novi Sad koja će koštati 32,6 miliona, a da će 15 miliona biti uloženo u opremu, da će u septembru početi izgradnja KC Kragujevac koja će koštati 29 miliona evra, kao i da će i ta ustanova dobiti 15 miliona za opremu.

Prema njegovim rečima biće, rekonstruisana univerzitetska dečja bolnica u Tiršovoj i za to će biti izdvojeno pet miliona evra, a biće izgrađena i "Tiršova dva", dok će za rekonstrukciju Ginekološko-akušerske klinike Narodni front biti izdvojeno 7,5 miliona evra, 15 miliona evra za institut Dedinje dva i dva miliona evra za njegovo opremanje, kao i da će u narednih 15 dana biti završena rekonstrukcija prvog sprata u Kliničko-bolničkom centru "Dr Dragiša Mišović".

- Ovo su ogromni planovi, nikada ovakve planove nismo imali - rekao je Vučić na konferenciji za novinare.

Vučić je rekao da će za dve nedelje biti raspisani tenderi za kupovinu šest do osam akceleratora, koji će biti rasporedjeni u Beogradu, Nišu, Novom Sadu, Kladovu i Kragujevcu, kao i da će ove godne biti kupljen sajber nož za operacije tumora i nabavljene tri angio-sobe i 25 vozila za hitnu pomoć.

On je dodao da će u 2017. godini biti izdvojeno i 1,1 milijarda dinara za lečenje retkih bolesti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.