Kakva nas poboljšanja očekuju u zdravstvu

Izvor: Mondo, 22.Jan.2017, 13:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kakva nas poboljšanja očekuju u zdravstvu

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da će jedna od ključnih tema u 2017. godini biti poboljšanje stanja u zdravstvu. Evo šta je sve najavio za ovu godinu.

Foto: Tanjug, Dimitrije Goll Aleksandar Vučić

Rekonstrukcija Tiršove i izgradnja Tiršove 2, zatim početak izgradnje novih kliničkih centara u Beogradu i Novom Sadu, Kragujevcu... deo su onoga što će se raditi u zdravstvu ove i narednih godina, a što je najavio premijer na konferenciji za novinare.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
O je rekao da će ove godine biti završen i Kinički centar Niš.

"Za nešto više od dva meseca biće završen Klinički centar u Nišu", rekao je Vučić i dodao da je za tu zdravstvenu ustanovu izdvojeno 50 miliona evra, od kojih 35 za izgradnju i 15 miliona za opremanje.

On je rekao da će izgradnja i opremanje KC Beograda košati 122 miliona evra, da će u aprilu početi izgradnja KC Novi Sad koja će koštati 32,6 miliona, a da će 15 miliona biti uloženo u opremu, da će u septembru početi izgradnja KC Kragujevac koja će koštati 29 miliona evra, kao i da će i ta ustanova dobiti 15 miliona za opremu.

Stižu bolji dani za srpsko zdravstvo

Prema njegovim rečima biće rekonstruisana univerzitetska dečja bolnica u Tiršovoj i za to će biti izdvojeno pet miliona evra, a biće izgrađena i "Tiršova 2", dok će za rekonstrukciju Ginekološko-akušerske klinike "Narodni front" biti izdvojeno 7,5 miliona evra, 15 miliona evra za institut "Dedinje 2" i dva miliona evra za njegovo opremanje, kao i da će u narednih 15 dana biti završena rekonstrukcija prvog sprata u Kliničko-bolničkom centru "Dr Dragiša Mišović".

"Ovo su ogromni planovi, nikada ovakve planove nismo imali", rekao je Vučić na konferenciji za novinare.

Vučić je rekao da će za dve nedelje biti raspisani tenderi za kupovinu šest do osam akceleratora, koji će biti raspoređeni u Beogradu, Nišu, Novom Sadu, Kladovu i Kragujevcu, kao i da će ove godne biti kupljen sajber nož za operacije tumora i nabavljene tri angio-sobe i 25 vozila za hitnu pomoć.

On je dodao da će u 2017. godini biti izdvojeno i 1,1 milijarda dinara za lečenje retkih bolesti

Kako je rekao, u prethodnoj godini je nabavljeno 85 ambulantnih vozila, 140 domova zdravlja je obnovljeno, kupljeni su gama noževi, akceleratori, obezbeđen besplatan epidural za porodilje u Nišu, zaposljeno hiljadu lekara i sestara.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

U 2017. rekonstrukcija Tiršove, nabavka sajber noža...

Izvor: B92, 22.Jan.2017

Beograd -- Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da će jedna od ključnih tema u 2017. godini biti poboljšanje stanja u zdravstvu...On je najavio nabavku sajber noža kao i tri angiosale, a za dva meseca završetak KC u Nišu...Rekonstrukcija Tiršove i izgradnja Tiršove 2, zatim početak izgradnje...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.