Vučić najavio velike investicije u zdravstvo; utvrđene nepravilnosti u radu EPS-a

Izvor: SEEbiz.eu, 22.Jan.2017, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić najavio velike investicije u zdravstvo; utvrđene nepravilnosti u radu EPS-a

BEOGRAD - Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da će jedna od ključnih tema u 2017. godini biti poboljšanje stanja u zdravstvu.

On je najavio nabavku sajber noža kao i tri angiosale, a za dva meseca završetak KC u Nišu.

Rekonstrukcija Tiršove i izgradnja Tiršove 2, zatim početak izgradnje novih kliničkih centara u Beogradu i Novom Sadu, Kragujevcu...deo su onoga što će se raditi u zdravstvu ove i narednih godina, a što je najavio premijer na konferenciji >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << za novinare.

Kako je rekao, u prethodnoj godini je nabavljeno 85 ambulantnih vozila, 140 domova zdravlja je obnovljeno, kupljeni su gama noževi, akceleratori, obezbeđen besplatan epidural za porodilje u Nišu...zaposljeno hiljadu lekara i sestara.

Premijer je rekao da su ustanovljene nepravilnosti u radu Elektroprivrede Srbije i da će zbog toga sprovesti istraga.

Vučić je istakao da je pozvao na razgovor direktora EPS-a Milorada Grćića, nakon što je primio više od 100 pisama građana o uvećanim računima.

Premijer je na konferenciji za novinare rekao da je realno da računi budu uvećani 15 do 20 odsto, ali ne 50 i 100 odsto.

"Ustanovili smo nepravilnosti u radu EPS-a, sprovešće se i istraga povodom toga. Upozorio sam Milorada Grčića i on će obavestiti javnost o merama koje će EPS preduzeti", rekao je Vučić.

Premijer je objasnio i da građani koji su platili više od onoga što je moglo da se očita, jer je očigledno da neka nisu ni mogla da se očitaju, da će manje platiti za februar ili mart.

U utorak uveče biće nastavljen dijalog s Prištinom u Briselu pod pokroviteljstvom visoke predstavnice EU Federike Mogerini, rekao je premijer Aleksandar Vučić.

Premijer na konferenciji za štampu rekao da će Srbija biti predstavljena na najvišem nivou i da će u Brisel otputovani predsednik Srbije Tomislav Nikolić i on, kao premijer Srbije.

"Očekujemo da će Albanci dovesti svoje najviše predstavnike i nadam se da će biti dovoljno razuma i racionalnog pristupa da se ne ponovi dovođenje borbenog oruđa i oružja na prostore naselje Srbima kako bi se pokazivala sila", rekao je Vučić i dodao da je za Srbiju najvažnije da se izbegnu sukobi i provokacije.

"Verujem da će razgovori biti uspešni, a mi ćemo uložiti mnogo truda i rada da bismo obezdedili ekonomski sigurnu budućnost za građane u Srbiji", istakao je Vučić.

"Ti razgovori neće biti nimalo jednostavni, ni laki, jer su naše pozicije potpuno udaljene. Oni polaze s pozicije da je Kosovo nezavisna država, a mi da je Kosovo sastavni deo teritorije Srbije, ali ono što mora da bude zaključak svih nas je da ne bi trebalo da bude upotrebe oružja, a ovog puta suučinili Albanci", kazao je premijer.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.