Izvor: RTS, 28.Feb.2021, 13:41

Uhapšen Albanac zbog napada na mladića u severnom delu Kosovske Mitrovice

Mladić srpske nacionalnosti M. M. zadobio je povrade glave nanete nožem u napadu Albanca A. S. sinoć u severnom delu Kosovske Mitrovice, saopšteno je iz kosovske policije na severu Kosova i Metohije, a napad je okvalifikovan kao pokušaj ubistva.
Napadač je uhapšen odmah nakon napada i određena mu je mera pritvora od 48 sati.
On je, prema navodima policije, napao tri srpska mladića i pritom naneo povrede jednom od njih. Povređeni mladić je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zbrinut u bolnici u Kosovskoj Mitrovici.
Istraga je u toku, a predsednik opštine Severna Mitrovica Milan Radojević najoštrije je osudio napad na grupu srpskih mladića i istakao da međuetničkim incidentima i napadima na Srbe nema mesta u tom gradu.
Radojević je pozvao sve građane na uzdržanost, a predstavnike policije da pojačaju budnost i preventivno deluju.
"Koristim priliku da se zahvalim policijskim službenicima na brzoj akciji prilikom koje je priveden napadač akbanske nacionalnost, ali zahtevam od tužilaštva da preduzme sve mere iz svoje nadležnosti i ovakvo ponašanje sankcioniše, a građane zaštiti", naveo je Radojević.
Takođe, pozvao je i predstavnike međunarodne zajednice da jasno osude ovaj, jasno definisan, napad na Srbe i pošalju jasnu poruku da osuđuju ovakve incidente, čime će pokazati da imaju nultu toleranciju na nasilje i na napade na Srbe ma gde živeli i bez obzira na nacionalnost napadača ili društveni položaj žrtve.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Albanac osumnjičen za napad nožem u Mitrovici tereti se za ubistvo u pokušaju

Izvor: N1 televizija, 28.Feb.2021

Mera 48-časovnog pritvora određena je muškarcu koji je sinoć napao tri osobe nožem u severnom delu Kosovske Mitrovice i pritom jednoj od njih naneo fizičke povrede, javlja Kossev.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.