Izvor: KMnovine.com, 01.Mar.2021, 09:31

Šiptar bez razloga pokušao nožem da ubije srpskog mladića u severnom delu Kosovske Mitrovice, priveden

Šiptar bez razloga pokušao nožem da ubije srpskog mladića u severnom delu Kosovske Mitrovice, priveden je Muškarac šiptarske nacionalnosti, A. S. (1997), koji živi na Kosovu i Metohiji, sinoć oko 22 časa u severnom delu Kosovske Mitrovice bez razloga ubo nožem srpskog mladića M. M. (1995) pokušavajući da ga ubije.


   
Foto: Ilustracija
   




„Albanac je krenuo ka trojici >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << Srba i jedan od njih je primetio da se osumnjičeni kreće ubrzanim korakom sa podignutom rukom i u drugoj ruci drži nož. Opomenuo je svoje drugare. Međutim, u međuvremenu je napadač stigao do prvog mladića kojeg je uspeo da povredi u predelu lica iza uha, praktično u predelu glave. Osumnjičeni je tom prilikom vičući ’ajde, ’ajde, mladića više puta ubo nožem u predelu lica i naneo mu telesne povrede“, objašnjavaju iz takozvane "kosovske policije".Napadač je danas priveden zbog krivičnog dela “ubistvo u pokušaju”, potvrdili su iz takozvane "Kosovske policije".

Pokušaj ubistva se dogodio u ulici Ive Lole Ribara i Knjaza Miloša kod Srednje tehničke škole „Miahilo Petrović Alas“. Srpski mladić koji je izboden nalazio se u društvu dvojice drugara M. N. (1987) i P. Đ. (1989).

Izbodeni mladić je potom prebačen u Zdravstveni centar u Kosovskoj Mitrovici, gde je hospitalizovan a ostala dvojica mladića srpske nacionalnosti, odvedena su u policijsku stanicu radi davanja izjave.

Navodi se i da je ubica u pokušaju takođe priveden. Njemu je određen pritvor u trajanju do 48 sati, a ovo krivično delo je okarakterisano kao „ubistvo u pokušaju“.


Povodom slučaja oglasio u i "gradonačelnik" po šiptarskom sistemu, Milan Radojević.
On je osudio napad na grupu srpskih mladića i poručio da međuetničkim incidentima i napadima na Srbe nema mesta u tom gradu, te pozivao sve građane na uzdržanost, a na predstavnike policije apelovao da pojačaju budnost i preventivno deluju.

“Pozivamo predstavnike međunarodne zajednice da jasno osude ovaj jasno definisan, napad na Srbe i pošalju jasnu poruku da osuđuju ovakve incidente, čime će pokazati da imaju nultu toleranciju na nasilje i na napade na Srbe ma gde živeli i bez obzira na nacionalnost napadača ili društveni položaj žrtve”, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima.

Radojević je funkcioner "Srpske liste", stranke stvorene da Šiptarima pruži legitimitet. Ironično je ali i za gađenje konstatovati da je ovakve zločine upravo omogućila "Srpska lista" koja učestvuje u ilegalnom šiptarskom sistemu.


Na intervenciju Vlade Republike Srbije, a za vreme Srpske napredne stranke, 2013. godine ugašen je sistem lokalne vlasti po zakonu Republike Srbije. Naime, prvi put se desilo 2013. godine da Skupština Srbije raspiše izbore za predstavnike lokalne vlasti ali to nije učinjeno jedino za teritoriju Kosova i Metohije. Predsednik Narodne Skupštine tada je bio Nebojša Stefanović. Nešto kasnije, od decembra 2013. godine, na severu Kosova i Metohije vlast po separatističkom sistemu uspostavila je "Srpska lista" koju je lično osnovao Aleksandar Vučić.
Od tada su ovakvi zločini protiv Srba sve češći i sve smeliji. 



* * *


Iza nas stojite jedino - vi! Ako želite da nastavimo da radimo, podržite nas. Ostalo je na nama.





 
Ukoliko Vam više odgovara neki drugi način, konakirajte nas na kmnovine@gmail.com





Pratite nas na FacebookTwiter ili Instagram



PROČITAJTE JOŠ:   
Nožem napadnut povratnik u selu Dubrava kod Istoka - KM NovineNožem napadnut povratnik u selu Dubrava kod Istoka U selu Dubrava u opštini Istok juče oko 17:00 časova nepoznati Šiptar je izvršio provalu u kući Radoja Pumpalovića, povratnika u ovom selu. Provalnik je nožem nasrnuo na Pumpalovića i od njega tražio novac.


PROČITAJTE JOŠ:   
Šiptar nožem povredio dvojicu srpskih mladića! - KM NovineDva mladića iz sela Parteš, u Kosovskom Pomoravlju, povređena su u napadu u petak nešto posle ponoći! Mirković Marko (28) i Slobodan Savić (25) ranjeni su nožem kada ih je napao kosovski Albanac (Šiptar). Napad se dogodio u selu Grnčar u kafiću "Šaci bar" u noći između petka i subote, oko 1 sat posle ponoći.


PROČITAJTE JOŠ:   
Feljton: Pisma srpskih konzula iz Prištine - Arnauti nisu nikakvi junaci, već ih niko ne goni - KM NovineAlbanci su od trenutka svog veštačkog "nacionalnog buđenja" o sebi imali previsoko mišljenje koje su nametali i drugima ali i sebi, o čemu su i sami Turci govorili. Ovde prenosimo drugi deo pisanog izveštaja Danila Katanića, tajno izveštača srpskog konzula u Prištini, inače upravitelja srpskih osnovnih škola u Mitrovici, iz leta 1899.





KM Novinama je potrebna vaša podrška - pročitajte zašto KLIK
Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2021 ::    Hvala na interesovanju



Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na KMnovine.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.