Samoopredeljenje i DSK: Usklađen program 100 odsto, sporazum početkom sledeće nedelje

Izvor: Večernje novosti, 29.Nov.2019, 18:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samoopredeljenje i DSK: Usklađen program 100 odsto, sporazum početkom sledeće nedelje

Konačni sporazum biće postignut početkom sledeće nedelje Radne grupe Pokreta Samoopredeljenje i Demokratskog saveza Kosova održale su sastanak u zgradi Skupštine Kosova, nakon čega je saopšteno da je program dveju stranaka usklađen 100 odsto, a da će konačni sporazum biti postignut početkom sledeće nedelje. Nakon sastanka je novinarima rečeno da će se o podeli odgovornosti razgovarati tokom vikenda, a da će konačni sporazum biti potpisan početkom sledeće nedelje. >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << "Dogovor će biti postignut veoma brzo“ rekla je Aljbuljena Hadžiu iz Pokreta Samoopredeljenje i dodala da će brzo biti sazvana i konstitutivna sednica Skupštine. PROČITAJTE JOŠ - Sprečen pokušaj da Priština uđe u još jednu evropsku organizacijuIstovremeno, Ljutfi Haziri iz DSK je rekao je da će se poštovati Ustav i da će razgovarati sa manjinama o učešću u vladi uz poruku da će se poštovati ustavna prava. "Što se tiče manjina, poštovaćemo sva ustavna prava, razgovaraće se sa svim strankama, kandidat za premijera će preuzeti taj zadatak, Samoopredeljenje i DSK čine parlamentarnu većinu, verujemo da će biti stabilno upravljanje, a Srpska lista kakav će status imati u Skupštini je pitanje o kome ćemo odlučivati. Biće srpski ministri u vladi i biće ministara koji dolaze iz zajednica kako bi mogli da integrišemo sve političke snage “, rekao je Haziri.(Kosovo-online)

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PS i DSK se dogovorili, program nove vlade Kosova početkom nedelje

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Nov.2019

Radne grupe Pokreta Samoopredeljenje (PS) i Demokratskog saveza Kosova (DSK) danas su usaglasile sva pitanja programa nove vlade Kosova i očekuje se da će on biti potpisan početkom sledeće nedelje...Poslanica PS, Aljbuljena Hadžiu je posle sastanka radnih grupa rekla da je postignuta "stopostotna...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.