SB UN 22. marta o Kosovu

Izvor: B92, 04.Mar.2013, 22:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SB UN 22. marta o Kosovu

Njujork -- Sednica Saveta bezbednosti UN, na kojoj će se raspravljati o redovnom izveštaju generalnog sekretara Ban Ki Muna o stanju na Kosovu, biće održana 22. marta.

Sednica je prvobitno bila zakazana za 22. februar, ali je odložena za mart.

Generalni sekretar Un Ban Ki Mun je u svom redovnom tromesečnom izveštaju o Kosovu istakao da je u prethodnom periodu postignut značajan korak napred podizanjem dijaloga Beograda i Prištine na viši politički nivo. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Generalni sekretar UN je, međutim, pozvao kosovske vlasti da odlučno reaguju na izražavanje netrpeljivosti prema Srbima, poput incidenta tokom proslave pravoslavnog Božića.

Ban je istakao da, iako postoje još mnoga nerešena teška pitanja, obnavljanje pregovora predstavlja snažan signal da se obe strane zalažu za miran dijalog i prevazilaženje tereta prošlog sukoba.

Kada je reč o situaciji u severnoj Mitrovici, generalni sekretar UN je istakao da je potrebno koordinisano delovanje i pažnja, kako bi se sva teška pitanja rešila dobronamerno i tako izbegle dalje tenzije.

Ban je ukazao, da su, pored političkog procesa na visokom nivou, važni i održivi napori da se unapredi pomirenje i poveća poverenje među zajednicama na Kosovu.
Pogledaj vesti o: Nju Jork,   Incident,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Savet bezbednosti o Kosovu 22. marta

Izvor: Kurir, 04.Mar.2013

Ban Ki-mun je u svom redovnom tromesečnom izveštaju o Kosovu istakao da je u prethodnom periodu postignut značajan korak napred podizanjem dijaloga Beograda i Prištine na viši politički nivo, ali je kosovske vlasti pozvao da odlučno reaguju na izražavanje netrpeljivosti prema Srbima..NJUJORK...

Nastavak na Kurir...

Sednica UN o Kosmetu 22. marta

Izvor: Telegraf.rs, 04.Mar.2013

Generalni sekretar UN je u svom redovnom izveštaju istakao da je postignut značajan korak napred, ali je kosovske vlasti pozvao da odlučno reaguju na izražavanje netrpeljivosti prema Srbima

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.