RUŠE SE SNOVI KOSOVSKOG DIKTATORA! Haradinaj se HITNO oglasio - poznata formula za političku eliminaciju KURTIJA!

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Jul.2023, 18:19

RUŠE SE SNOVI KOSOVSKOG DIKTATORA! Haradinaj se HITNO oglasio - poznata formula za političku eliminaciju KURTIJA!

Haradinaj je rekao da su opasnosti za Kosovo realne.

Predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj predložio je danas da bude formirana prelazna vlada u kojoj bi bile sve stranke, uključujući i Samoopredeljenje, ali bez aktuelnog premijera Aljbina Kurtija, prenosi Ekonomija onlajn.

Haradinaj je posle sastanka rukovodstva ABK rekao da se razgovaralo o načinima za prevazilaženje krize u kojoj se našlo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Kosovo i da je Predsedništvo kao opciju razmotrilo formiranje prelazne vlade do sledećih izbora, u kojoj će biti uključene sve stranke.

- Imali smo ozbiljan razgovor o situaciji u zemlji. Kurtijeva vlada ugrožava našu egzistenciju, odnos sa našim saveznicima. Kurtijeva vlada mora da se suoči sa odgovornošću zbog opasnosti koje je izazvala po zemlju. Kao opciju smo razmotrili formiranje vlade nacionalnog jedinstva u kojoj bi do sledećih izbora bile sve stranke, uključujući i Samoopredeljenje, ali bez Kurtija - naveo je Haradinaj.

On je dodao da je Kurtijeva vlada u opasnom pravcu i da ugrožava Kosovo i njegovo postojanje. Prema njegovim rečima, zbog toga traže njegovu smenu.

- O predlogu ćemo razgovarati sa svim poslanicima Skupštine Kosova osim Srpske liste. Po našem uverenju, razgovarali smo i o vladi nacionalnog jedinstva, uključujući Samoopredeljenje, koja bi vratila Kosovo u normalnost. Besmisleno je da parlament nastavi sa redovnim poslom jer to nije uobičajena situacija. Sarađivaćemo sa opozicijom, za bojkot u parlamentu ali i uz mogućnost protesta - rekao je on.

Apelujem na premijera Aljbina Kurtija i Vjosu Osmanija da uzmu u obzir tri zahteva EU. Nije na nama da budemo na spisku zemalja koje kažnjavaju naši saveznici - rekao je on.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.