Jeremić: Kosovo će biti primljeno u Savet Evrope na osnovu francusko-nemačkog sporazuma

Izvor: Beta, 22.Apr.2023, 17:00

Jeremić: Kosovo će biti primljeno u Savet Evrope na osnovu francusko-nemačkog sporazuma

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da još od 2011. godine postoji potrebna dvotrećinska većina u Savetu Evrope za prijem samoproglašenog Kosova, ali da će procedura za prijem biti pokrenuta u ponedeljak i to na osnovu francusko-nemačkog sporazuma, što je još jedan dokaz da je primena tog plana uveliko počela."Dalje sprovođenje tog plana mora biti zaustavljeno dok ne bude počinjena nepopravljiva šteta po nacionalne interese Srbije i dok Kosovo ne postane član UN, a jedini način da to zaustavimo je referendum o odbacivanju francusko-nemačkog sporazuma", rekao je Jeremić u Jagodini, gde je razgovarao sa građanima koji su potpisivali inicijativu Narodne stranke za raspisivanje referenduma.Jeremić je rekao je da će u ponedeljak u Strazburu biti održana sednica Komiteta ministara država članica Saveta Evrope na kojoj će se razmatrati prijem Kosova u tu organizaciju."Tamo se glasa dvotrećinskom većinom i Kosovo nesporno ima tu većinu, ali je ima još od 2011. godine, pa procedura nikad do sada nije bila pokrenuta. U ponedeljak će po svoj prilici biti, i to na osnovu dokumenta u kojem jasno piše na osnovu dogovora iz Brisela i Ohrida", rekao je Jeremić.Jeremić je rekao da će održavanje referenduma na kojem će narod odlučno reći "ne" i odbaciti ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Narodna stranka: Raspisati referendum o odbacivanju "francusko-nemačkog’ sporazuma"

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Apr.2023

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da još od 2011. godine postoji potrebna dvotrećinska većina u Savetu Evrope za prijem Kosova, ali procedura za prijem nije pokrenuta sve do sada, kada će to će biti urađeno na osnovu "francusko-nemačkog" sporazuma.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.