Isa Mustafa: Nepotrebnu situaciju izazvala Srbija

Izvor: Radio 021, 14.Jan.2017, 21:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Isa Mustafa: Nepotrebnu situaciju izazvala Srbija

Premijer Kosova Isa Mustafa izjavio je da je sve što se događalo danas u vezi sa dolaskom voza iz Beograda u Kosovsku Mitrovicu, nepotrebna situacija koju je izazvala Srbija.

Kosovski premijer na vanrednoj konferenciji za novinare posebno se zahvalio Sjedinjenim Američkim Državama i zemljama članicama EU, kako je rekao, na podršci institucijama Kosova u rešavanju problema zbog najavljenog dolaska voza iz Beograda u Kosovsku Mitrovicu. Mustafa je rekao da su se sve institucije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Kosova angažovale da se to pitanje reši.

"Preduzeli smo sve mere da informišemo međunarodne faktore o situaciji, angažovali državne institucije i preduzeli sve mere koje su u skladu sa zakonom. Imali smo sastanke sa nadležnim institucijama i međunarodnim faktorima", rekao je Mustafa.

On je saopštio da je održan sastanak Saveta za nacionalnu bezbednost Kosova na kojem je odlučeno da institucije zemlje u skladu sa situacijom preduzmu sve ustavne i zakonske mere.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je odlučio da se voz zaustavi da bi se sačuvali životi ljudi i sprečili sukobi širih razmera. Više o tome šta su rekli Vučić i predsednik Kosova Hašim Tači pročitajte OVDE.

Autor: Beta/ foto: Beta
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mustafa o vozu: Nepotrebna situacija koju je izazvala Srbija

Izvor: N1 televizija, 14.Jan.2017

Premijer Kosova Isa Mustafa izjavio je da je "sve što se događalo danas" u vezi s dolaskom voza iz Beograda u Kosovsku Mitrovicu, nepotrebna situacija koju je izazvala Srbija...Kosovski premijer na vanrednoj konferenciji za novinare posebno je zahvalio Sjedinjenim Američkim Državama i zemljama članicama...

Nastavak na N1 televizija...

Mustafa: Nepotrebna situacija koju je izazvala Srbija

Izvor: Beta, 14.Jan.2017

Premijer Kosova Isa Mustafa izjavio je da je "sve što se dogadjalo danas" u vezi sa dolaskom voza iz Beograda u Kosovsku Mitrovicu, nepotrebna situacija koju je izazvala Srbija.Kosovski premijer na vanrednoj konferenciji za novinare posebno je zahvalio Sjedinjenim Američkim Državama i zemljama članicama...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.