Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Jun.2018, 16:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić: Spremnost Srbije za kompromis o Kosovu nije slabost

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da se zalaganje Srbije za kompromisno rešenje u vezi s Kosovom ne treba tumačiti kao slabost, već da je to pokazatelj ozbiljnosti i jačine države.

"Čini mi se da je u ovom trenutku jedino Beograd spreman za otvorene razgovore i kompromis, i ne bih volela da se to što smo mi otvoreni za kompromis smatra našom slabošću", rekla je Brnabićeva na otvaranju pogona za prikupljanje i plasman meda Saveza pčelarskih organizacija >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Srbije u Rači.

Ona je navela da je jutros kratko razgovarala s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem o jučerašnjem dijalogu u Briselu i da su ocenili da su ti razgovori bili jako teški.

"Vlada Srbije će stati uz predsednika i daće mu punu podršku u daljem dijalogu", kazala je premijerka.

Vučić izjavio je u nedelju uveče u Briselu da je dogovoreno da svi problemi moraju da se rešavaju u miru, uz međusobno poštovanje i garantovanje bezbednosti i sigurnosti građana.

Brnabić: Pčelari su mi ispunili san, oni su primer za druge privrednike

U Rači je danas postavljen kamen temeljac pogona za prikupljanje i plasman meda Saveza pčelarskih organizacija Srbije "Naš med", čemu je prisustvovala premijerka Ana Brnabić, koja je čestitala pčelarima i poručila drugim privrednicima i poljoprivredicima da se na njih ugledaju, udružuju i bore na tržištu.

Ona je objasnila da su se pčelari ujedinili i da su od članarina za Savez, prikupili sredstva za otvaranje pogona.

"Ovo je za mene ispunjenje velikog sana, da pokažemo zajedno kakvu snagu imamo u našim poljoprivrednicima i u našim pčelarima i kako to može da izgleda u Srbiji", rekla je Brnabićeva i dodala da će država pomoći pčelarima da završe pogon čija je vrednost milion evra.

Ona je rekla da su se pčelari ponašali kao pravi investitori, jer su raspisli konkurs na kojem su se 32 lokalne samouprave nadmetale u ponudi boljih uslova za otavranje konkursa, a na kojem je Rača pobedila.

Prema njenim rečima, sada će u Raču dolaziti sav med koji je po kvalitetu drugi na svetu, posle meda sa Novog Zelanda.

"Želim da ponovim svim privrednicima i poljoprivrednicima, učite od pčelara, udružujte se zato što ste zajedno jači i niko ne može da vas ucenjuje, a država će sa pravom i sa ponosom biti tu da vam pomogne", rekla je premijerka.

Ona je navela da će pčelari otvaranjem pogona ostvariti bolji plasaman, konkurciju, fer tržšne uslove i lakši prolaz na inostrana tržišta.

Podsetila je da je Srbija svetski prvak po broju košnica po glavi stanovnika.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.