Brnabić: Vi ste mi ispunili veliki san, kakvu snagu imamo...

Izvor: B92, 25.Jun.2018, 15:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić: Vi ste mi ispunili veliki san, kakvu snagu imamo...

Beograd -- U Rači je postavljen kamen temeljac pogona za prikupljanje i plasman meda Saveza pčelarskih organizacija Srbije "Naš med".

Tome je prisustvovala premijerka Ana Brnabić, koja je čestitala pčelarima i poručila drugim privrednicima i poljoprivredicima da se na njih ugledaju, udružuju i bore na tržištu.

Ona je objasnila da su se pčelari ujedinili i da su od članarina za Savez, prikupili >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sredstva za otvaranje pogona.

"Ovo je za mene ispunjenje velikog sana, da pokažemo zajedno kakvu snagu imamo u našim poljoprivrednicima i u našim pčelarima i kako to može da izgleda u Srbiji", rekla je Brnabićeva i dodala da će država pomoći pčelarima da završe pogon čija je vrednost milion evra.

Ona je rekla da su se pčelari ponašali kao pravi investitori, jer su raspisli konkurs na kojem su se 32 lokalne samouprave nadmetale u ponudi boljih uslova za otavranje konkursa, a na kojem je Rača pobedila. Prema njenim rečima, sada će u Raču dolaziti sav med koji je po kvalitetu drugi na svetu, posle meda sa Novog Zelanda.

"Želim da ponovim svim privrednicima i poljoprivrednicima, učite od pčelara, udružujte se zato što ste zajedno jači i niko ne može da vas ucenjuje, a država će sa pravom i sa ponosom biti tu da vam pomogne", rekla je premijerka.

Ona je navela da će pčelari otvaranjem pogona ostvariti bolji plasaman, konkurciju, fer tržšne uslove i lakši prolaz na inostrana tržišta. Podsetila je da je Srbija svetski prvak po broju košnica po glavi stanovnika.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Brnabić: Učite od pčelara

Izvor: Beta Video, 25.Jun.2018

BEOGRAD - U Rači je danas postavljen kamen temeljac pogona za prikupljanje i plasman meda Saveza pčelarskih organizacija Srbije ``Naš med``, čemu je prisustvovala premijerka Ana Brnabić koja je čestitala pčelarima i poručila drugim privrednicima i poljoprivredicima da se na njih ugledaju, udružuju...

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.