Zemlje CEFTA tri četvrtine spoljne trgovine obave međusobno

Izvor: EurActiv Srbija, 08.Feb.2017, 16:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zemlje CEFTA tri četvrtine spoljne trgovine obave međusobno

Ministar trgovine Srbije Rasim Ljajić izjavio je 8. februara da je Sporazum o slobodnoj trgovini u centralnoj Evropi (CEFTA) dao dobre rezultate i da zemlje iz tog sporazuma tri četvrtine spoljnotrgovinske razmene obave medjusobno. Ljajić je najavio zaključivanje dodatnih protokola kojima će se rešiti problemi oko zastoja na carini, kao i medjusobno priznavanje profesionalnih kvalifikacija. Šef Delegacije EU u Srbiji >> Pročitaj celu vest na sajtu EurActiv Srbija << na skupu je izrazio nadu da će balkanske zemlje ubrazati integraciju u okviru CEFTA sporazuma, što će biti priprema za članstvo u EU. Na marginama skupa Ljajić je rekao i da ne veruje da će Srbija uskoro ući u STO jer ne dozvoljava promet GMO.
Opširnije...
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije,   Rasim Ljajić

Nastavak na EurActiv Srbija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ljajić: Novi protokol za uskladjivanje carinskih službi i zajedničke patrole

Izvor: Beta Video, 08.Feb.2017

BEOGRAD - Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić izjavio je istakao da se mora ići dalje u susret problemima kako bi se napravio sporazum ``više od CEFTE, a manje od carinske unije``.On je istakao da će se narednih godina raditi na zaključivanju Dodatnog protokola 5 kojim...

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.