Vlada Srbije podržala Jeremića za generalnog sekretara UN

Izvor: Studio B, 12.Apr.2016, 14:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada Srbije podržala Jeremića za generalnog sekretara UN

Velika je čast i privilegija predstavljati svoju zemlju u ovako važnoj međunarodnoj utakmici i zahvalan sam premijeru Vučiću i Vladi Srbije na podršci i poverenju, izjavio Vuk Jeremić.

Kandidaturu Vuka Jeremića za generalnog sekretara Ujedinjenih nacija podržala je Vlada Srbije.

Ova kandidatura sa sobom nosi veliku odgovornost. Predstavljaćemo zemlju na najvišoj svetskoj pozornici. Ovo je izuzetna prilika da se ona predstavi i učinićemo sve što je u našoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << moći da to na najbolji mogući način uradimo, istakao je Jeremić Fonetu.

Predstavljanje kandidata je počelo danas u Njujorku i za sad još nije jasno da li ćemo dobiti priliku da se predstavimo. O tome mora da donese odluku predsednik  Generalne skupštine UN s obzirom da je donet dnevni red već usvojen i on mora da bude promenjen da bi Srbija dobila priliku da se predstavi, objasnio je Jeremić.

Naš tim je upravo otputovao u Njujork, uskoro idem i ja.  

Nadam se da ćemo dobiti priliku da se predstavimo, napomenuo je Jeremić.

On je ocenio da će kampanja za generalnog sekretara UN biti naporna, jer u njoj učestvuje mnogo dobrih i jakih kandidata.

Neki od njih su u kampanji mesecima, ali učinićemo sve da nadoknadimo propušteno, rekao je Jeremić koji nije želeo da prejudicira šanse Srbije.

U ovoj trci će se ukrštati interesi svih velikih sila i ostatka sveta koji se nalazi u previranju. Ne bih da prejudiciram šanse. Mnogi su nam davali male šanse i pred isticanje kandidature za predsedavanje Generalnom skupštinom UN i OEBS, ali smo na kraju iznenadili, napomenuo je Jeremić.

Ova trka će biti teža. S obzirom na to koliko je velika i vidljiva, mislim da je za Srbiju izuzetno značajno što u njoj učestvuje, zaključio je Jeremić. 
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.