TADIĆ: KANDIDATURA I DATUM PREGOVORA BILI BI PREKRETNICA

Izvor: Kurir, 07.Apr.2011, 21:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TADIĆ: KANDIDATURA I DATUM PREGOVORA BILI BI PREKRETNICA

PARIZ - Dobijanje statusa kandidata i datuma početka pregovora Srbije sa Evropskom unijom predstavljali bi političku prekretnicu za našu zemlju, izjavio je predsednik Srbije Boris Tadić u Parizu.

"Posle dobijanja statusa kandidata biće kud i kamo lakše implementirati reforme, jer ćemo tada imati potpuno drugačiju političku atmosferu u Srbiji i regionu kao i veće šanse za investicije i podizanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << životnog standarda", naglasio je Tadić u izjavi novinarima posle serije razgovora sa francuskim državnim zvaničnicima, uključujući premijera Fransoa Fijona.

Tadić je istakao da naišao na veliko razumevanje zvaničnog Pariza po pitanju evropskih integracija Srbije.

Srpski predsednik je pozvao francuskog premijera da sa privrednicima poseti Srbiju, istakavši u izjavi novinarima posle razgovora sa Fijonom u Palati Matinjon da je bilo reči o saradnji dve zemlje u građevinskoj industrij,i infrastrukturnim projektima, kao i u domenu energetike i zelenih i novih tehnologija.

Premijer Francuske Fransoa Fijon primio je danas popodne predsednika Srbije Borisa Tadića, koji boravi u trodnevnoj zvaničnoj poseti Francuskoj.

Premijer Fijon i predsednik Srbije sastali su se u Palati Matinjon, a prilikom svečanog dočeka srpskog predsednika je pozdravila počasna garda.
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije,   Evropska Unija,   Pariz

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.