Stefanović: Cilj Srbije punopravno članstvo u EU

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Okt.2022, 15:19

Stefanović: Cilj Srbije punopravno članstvo u EU

Predsednik skupštinskog Odbora za spoljne poslove Borko Stefanović kazao je danas u razgovoru sa ambasadorom Holandije u Beogradu Jostom Reinćesom da je spoljnopolitički cilj Srbije punopravno članstvo u EU, a ambasador se saglasio da je Srbiji mesto u Evropi i dodao da će Holandija nastaviti da je podržava na tom putu.

Na sastanku je bilo reči i o Kosovu i Metohiji.

Predsednik Odbora je ocenio da je dijalog jedini način za normalizaciju odnosa i rešavanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << otvorenih pitanja između Beograda i Prištine, bez priznavanja nezavisnosti tzv. države Kosovo, saopšteno je iz parlamenta.

Ambasador Holandije se interesovao za aktuelnu političku situaciju u Srbiji, formiranje Vlade i za rad Narodne skupštine u narednom periodu.

Takođe, interesovao se i o perspektivi usklađivanja spoljne politike Srbije sa EU.

Sagovornici su razmenili mišljenja o krizi u Evropi izazvanoj sukobima u Ukrajini i posledicama te krize, posebno u oblasti energetike, istaknuto je u saopštenju.

Stefanović je ocenio da postoji značajan prostor za unapređenje političkog dijaloga, kao i intenziviranje svih vidova saradnje između Srbije i Holandije.

Ukazao je na značaj regionalnih inicijativa, kao što je Otvoreni Balkan, za međusobnu saradnju i evropsku perspektivu država Zapadnog Balkana.
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.