Izvor: Blic, 08.Jun.2016, 17:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protestna nota Srbije zbog izjave predsednika Slovenije o Kosovu

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije uručilo je danas ambasadoru Slovenije protestnu notu zbog izjave slovenačkog predsednika Boruta Pahora u kojoj je on pozvao na priznavanje nezavisnosti Kosova i podržao njegovo članstvo u međunarodnim organizacijama i integracijama.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije saopštilo je da je slovenačkoj strani predočeno da se ubuduće uzdrži od sličnih izjava koje direktno nanose štetu odnosima i međusobnom poverenju između Srbije i >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Slovenije.

"Ministarstvo spoljnih poslova Srbije podseća da ovo nije prvi put da slovenački zvaničnici pozivaju na priznavanje jednostrano proglašene nezavisnosti tzv. Kosova, što ugrožava najviše interese Srbije", navodi se u saopštenju.

Pročitajte još:

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije je navelo da izjave slovenačkih zvaničnika u vezi s jednostrano proglašenom nezavisnošću Kosova suštinski podrivaju napore koje Srbija i Evropska unija ulažu u statusno neutralni dijalog Beograda i Prištine, što je jedini legitimni okvir za postizanje stabilnosti na Kosovu.

Zbog Pahorove izjave tokom posete kosovskog predsednika Hašima Tačija Ljubljani, u Ministarstvo spoljnih poslova pozvan je ambasador Slovenije Vladimir Gasparič kojem je protestnu notu uručio pomoćnik ministra spoljnih poslova Goran Aleksić.
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Beograd gunđa Ljubljani zbog podrške Kosovu

Izvor: Mondo, 08.Jun.2016

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije uručilo je danas protestnu notu ambasadoru Slovenije u Beogradu, Vladimiru Gaspariču, povodom izjave predsednika Slovenije Boruta Pahora...Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock..Pahor je pozvao na priznavanje nezavisnosti tzv. Kosova i podržao njegovo članstvo...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.