Optimizam u razgovoru s Merkelovom, obe strane zadovoljne

Izvor: Studio B, 30.Jan.2013, 19:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Optimizam u razgovoru s Merkelovom, obe strane zadovoljne

Đurić je povratku iz Santjaga ocenio da je u razgovoru sa Merkelovom preovladao optimizam i da su obe stranke bile zadovolje.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić poručio je u razgovoru sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel na marginama Samita u Čileu da Srbija ima jasne stavove o Kosovu i Metohiju, a isto tako i jasnu ambiciju da >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << ostvari članstvo u EU štiteći pri tome svoje nacionalne interese, rekao je Tanjugu savetnik predsednika Marko Đurić.

"Srbija ima jasne stavove kada je reč o Kosovu i Metohiji, a isto tako i jasnu ambiciju da ostvari člasnotvo u EU štoteći svoje nacionalne interese", kazao je Đurić i dodao da je još jednom istaknuto da će Srbija ispunjavati kriterijume i sprovoditi unutrašnje reforme zbog sebe, a da će zbog svog kredibiliteta primetiti dogovore koji su prethodno postignuti u Briselu.

Upitan da li je bilo "zavrtanja ruku", kako se to govorilo prilikom posete Merkelove Beogradu avgusta 2011. godine, kada je zatražila ukidanje takozvanih paralelnih institucija na severu KiM, Đurić je rekao da je "ton tokom ovih razgovora bio pozitivan".

"Obe strane su izašle zadovoljne i mi ćemo u narednom periodu nastaviti da tražimo način da na najvišem nivou razmenjujemo mišljenja i sa Nemačkom i sa svim drugim ključnim zemljam EU kako bismo osigurali ispunjenje naših prioriteta i kada je reč o Kosovu i o dobijanju datuma za početak pregovora", kazao je Đurić Tanjugu.

Predsednik Nikolić održao je na marginama samita u Čileu niz bilateralnih sastanaka sa najvišim funkcionarima zemalja Latinske Amerike, Evrope i znaničnicima Evropske Unije
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đurić: Optimizam u razgovoru Nikolića s Merkelovom, obe strane zadovoljne

Izvor: Blic, 30.Jan.2013

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić poručio je u razgovoru sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel na marginama Samita u Čileu da Srbija ima jasne stavove o Kosovu i Metohiju, a isto tako i jasnu ambiciju da ostvari članstvo u EU štiteći pri tome svoje nacionalne interese, rekao je Tanjugu savetnik...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.