Odluka Unesko u interesu prava i dijaloga

Izvor: Akter, 09.Nov.2015, 19:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odluka Unesko u interesu prava i dijaloga

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković pozdravila je danas odluku Generalne konferencije Uneska da odbaci zahtev Kosova za članstvo i ocenila da je ona "u interesu medjunarodnog prava i jačanja dijaloga, kao i principa na kojima je postavljena" ta organizacija UN

"Zahvaljujemo svim državama koje su prepoznale opravdanost zalaganja Srbije da takozvano Kosovo ne postane član ove organizacije budući da ne ispunjava kriterijume za prijem. Ovo je važno i za poštovanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << principa medjunarodnog prava i potrebu da se pitanje kuture ne politizuje", navod se u saopštenju.

Dodaje se da je današnja odluka pokazala da su intenzivna diplomatska aktivnost i nastojanja Srbije u cilju zaštite kulturnog nasleđa, kao i konstruktivnog i otvorenog dijaloga, jasno prepoznati kao ispravno zalaganje u velikom delu međunarodne zajednice.
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Maja Gojković zahvalila Indoneziji jer je bila protiv članstva Kosova u Unesku

Izvor: Blic, 10.Nov.2015, 12:22

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković zahvalila je danas Indoneziji što je na Generalnoj konferenciji Uneska glasala protiv predloga da Kosovo postane članica te organizacije, saopšteno je danas iz parlamenta...U razgovoru s delegacijom Indonezije, koju predvodi zamenik ministra spoljnih poslova...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.