O EVROINTEGRACIJAMA SRBIJE: Ana Brnabić tazgovarala sa komesarkom za regionalnu politiku Korini Kretu

Izvor: Press, 19.Jan.2018, 18:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

O EVROINTEGRACIJAMA SRBIJE: Ana Brnabić tazgovarala sa komesarkom za regionalnu politiku Korini Kretu

Premijerka Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa komesarkom za regionalnu politiku Korini Kretu o evrointegracijama Srbije, regionalnoj saradnji i nastavku politike pomirenja, saopštila je danas Vlada Srbije.
Brnabić je rekla da je članstvo u Evropskoj uniji prioritet Srbije, a da jačanje regionalne saradnje Zapadnog Balkana i nastavak politike pomirenja značajno doprinose tom cilju. >> Pročitaj celu vest na sajtu Press <<
 
Ona je ocenila da je veoma značajno da se sprovede Akcioni plan za regionalni ekonomski prostor na Zapadnom Balkanu, ali je dodala da ekonomski i privredni razvoj Srbije i regiona nisu mogući bez očuvanja stabilnosti i unapredjenja dobrosusedskih odnosa.
 
Kretu je rekla da je Srbija važan partner u saradnji u oblasti Dunavske i Jadransko-jonske makro-regionalne strategije i navela da je u učešću u ovim strategijama prepoznala "izuzetno dobru priliku za pripremu i otvaranje novih poglavlja, naročito onih koje se odnosi na regionalnu politiku i koordinaciju strukturnih instrumenata".
 
Brnabić je ;zahvalila komesarki "na ličnoj podršci politici proširenja i pomoći Srbiji u naporima da ispuni neophodne uslove za članstvo u EU".
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije,   Evropska Unija

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Novi dan o perspektivi dijaloga, gošća i Dragana Čabarkapa

Izvor: N1 televizija, 19.Jan.2018

"Članstvo u Evropskoj uniji prioritet Srbije, a jačanje regionalne saradnje Zapadnog Balkana i nastavak politike pomirenja značajno doprinose tom cilju", rekla je premijerka Ana Brnabić posle susreta sa evropskom komesarkom za regionalnu politiku Korini Kretu...Kretu je navela da Evropska komisija...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.