Nije bilo reči o datumu izbora

Izvor: B92, 29.Jun.2011, 13:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nije bilo reči o datumu izbora"

Beograd -- Šefica poslaničke grupe "Za evropsku Srbiju" Nada Kolundžija izjavila da u vladajućoj koaliciji nije bilo razgovora o datumu izbora.

Ona je dodala da je poznat njen stav da izbori treba da se održe na proleće iduće godine kada vlada završi poslove vezane za evropske integracije.

Stav vladajućih stranaka jeste da vlada treba da obezbedi kandidaturu i omogući početak pregovora sa EU, održi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << makroekonomsku stabilnost, aranžman sa MMF-om i da poboljša standard građana, rekla je Kolundžija novinarima u Skupštsini Srbije.

Ona je kazala i da nije bilo razgovora o tome da li će se istovremeno održati lokalni i parlamentarni izbori, ali da bi to bilo najracionalnije rešenje, "jer to znači manje energije i sredstava".

Upitana da li u vladajućoj koaliciji ima nesuglasica s obzirom na to da se bliže izbori, Kolundžija je navela da to zavisi od svakog partnera i da će Demokratska stranka svoj potencijal uložiti u ostvarivanje interesa građana.

"Interes svih stranaka vladajuće koalicije i najbolja preporuka za nas jeste da posao bude dobro urađen i to je najbolja kampanja koja isključuje sva trvenja", kazala je Kolundžija.

List "Večernje novosti" danas je objavio da se vladajuća koalicija dogovorila da se opšti izbori u Srbiji održe u aprilu 2012. godine.
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije,   Evropska Unija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.