I Vozarević podneo ostavku na članstvo u REM-u

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 21.Jan.2020, 16:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I Vozarević podneo ostavku na članstvo u REM-u

Skupština Srbije izabrala ga je 14. oktobra 2016. za člana Saveta REM-a kao kandidata resornog odbora Skupštine Vojvodine.

Juče je ostavku na članstvo u savetu REM-a podneo Goran Peković kojeg su predložili elektronski mediji i novinarska udruženja.

Kako je najavio predsednik Odbora Skupštine Srbije za kulturu i informisanje Mirko Krlić, sednica odbora na kojoj bi trebalo da bude raspisan konkurs za nove članove Saveta Regulatornog tela za elektronske medije moglo >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << bi da bude održana do kraja nedelje, a novi članovi saveta tako bi mogli da budu izabrani pre raspisivanja izbora, odnosno do kraja februara.

Skupština Srbije krajem prošle godine izabrala je tri nova člana Saveta REM-a: Juditu Popović na predlog nadležnog skupštinskog odbora, Zorana Simjanovića na predlog Udruženja filmskih, scenskih i dramskih umetnika i Udruženja kompozitora i Aleksandra Vitkovića na predlog Nacionalnih saveta nacionalnih manjina.

Biranjem još dva člana bio bi ispunjen dogovor postignut na međustranačkom dijalogu o izbornim uslovima uz posredovanje evroparlamentaraca, kada je dogovoreno da se izabere „tri plus dva“ člana saveta REM a i čime bi se na neki način odblokirao rad tog tela.

Izvor: Beta
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Povezane vesti

Pokrenut izbor dva članova REM

Izvor: Danas, 22.Jan.2020, 14:25

Odbor za kulturu i informisanje Skupštine Srbije pokrenuo je postupak izbora dva člana Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM), posle ostavki Gorana Pekovića i Đordja Vozarevića.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.