Djilas: Srbija odustala od kandidature za EP 2015

Izvor: Beta, 01.Avg.2014, 12:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Djilas: Srbija odustala od kandidature za EP 2015

BEOGRAD, 1. avgusta 2014. (Beta) - Predsednik Košarkaškog saveza Srbije (KSS) Dragan Djilas izjavio je u petak da je Srbija odustala od kandidature za organizaciju Evropskog prvenstva 2015. godine zbog prevelikih troškova.

"Odustali smo od organizacije, za domaćinstvo jedne od grupa je potrebno više od dva miliona evra, a mislim da je ta suma preterana za naše uslove. Uradili smo ono što je jedino moguće u ovom trenutku", rekao je Djilas za Blic od petka.

Za domaćinstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << velikog takmičenja kakvo je Evropsko prvenstvo potrebno je izmedju četiri i šest miliona evra, a za organizaciju takmičenja u jednoj od grupa više dva miliona.

Evropsko prvenstvo 2015. godine trebalo je da se održi u Ukrajini, ali je Košarakški savez te zemlje odustao zbog nestabilne političke situacije, pa će se turnir najverovatnije održati u Francuskoj.
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.