Đilas za “Blic”: Srbija odustala od organizacije Eurobasketa 2015.

Izvor: Blic, 01.Avg.2014, 10:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đilas za “Blic”: Srbija odustala od organizacije Eurobasketa 2015.

Srbija neće konkurisati za organizaciju Evropskog košarkaškog prvenstva 2015. godine ili jedne od grupa, saznaje “Blic”. Domaćin će najverovatnije biti Francuska.

Za domaćinstvo velikog takmičenja kakav je šampionat kontinenta, potrebno je između četiri i šest miliona evra, a za jednu od grupa više od dva miliona. Košarkaški savez i država Srbija u ovom trenutku nemaju tu vrstu luksuza.

"Odustali smo od organizacije, za domaćinstvo jedne od grupa je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << potrebno preko dva miliona evra, a mislim da je ta suma preterana za naše uslove. Uradili smo ono što je jedino moguće u ovom trenutku", rekao je za “Blic” Dragan Đilas, predsednik Košarkaškog saveza Srbije.

Podsetimo, turnir je trebalo da bude održan u Ukrajini, koja je zbog nestabilne političke situacije morala da odustane.

Opširniji razgovor sa predsednikom KSS-a možete pročitati u štampanom izdanju "Blica" za petak, 1. avgust 2014.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Đilas: Nećemo organizovati EP 2015.

Izvor: B92, 01.Avg.2014

Predsednik KSS Dragan Đilas rekao je za "Blic" da Srbija neće konkurisati za organizaciju Evropskog košarkaškog prvenstva 2015. godine ili jedne od grupa..."Odustali smo od organizacije, za domaćinstvo jedne od grupa je potrebno preko dva miliona evra, a mislim da je ta suma preterana za naše uslove....

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.