Izvor: S media, 19.Dec.2011, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

D S S: Briselu reći da je prioritet Srbija!

Demokratska stranka Srbije ocenila je danas da su posledice politike po kojoj Evropa nema alternativu "više nego porazne", zbog čega Briselu treba saopštiti da državni cilj Srbije nije ulazak u EU, već razvijena ekonomska saradnja sa članicama Unije.

Francuska: Ne traži se priznanje Kosova

Tadić: Rešenje za Kosovo - model dve Nemačke

Kacin: Evropa kao da nije više prioritet Srbije

"Pristajanje da cena za kandidaturu >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << bude deo teritorije, uspostavljanje granice sa Kosovom, kao i uništavanje srpske ekonomije, zbog koje gradjani Srbije imaju najniži životni standard u regionu, jasni su pokazatelji da je dosadasnji kurs ka EU bio pogrešan", ocenio je na konferenciji za novinare portparol D S S-a

Petar Petković.

On je ocenio da je pravi momenat da se Srbija okrene sebi i svom razvoju i da bude politički i vojno neutralna, kao i ekonomski stabilna država.

"Ukoliko Srbija treba da Kosovom plaća kandidaturu, pitanje je trenutka šta će se sledeće ispostaviti kao račun. Da li Raška oblast, Vojvodina ili Bujanovac i Preševo?", upitao je Petković.

On je naveo da je situacija neizvesna i kada je u pitanju sama EU, gde zbog vrlo ozbiljne finansijske krize najuticajnije članice Unije, poput Nemačke i Francuske, zahtevaju prekompoziciju.

(Agencije)
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.