Brnabić sa Varhejijem: Nastavak reformi na evropskom putu prioritet nove Vlade Srbije

Izvor: Beta, 08.Okt.2020, 20:43

Brnabić sa Varhejijem: Nastavak reformi na evropskom putu prioritet nove Vlade Srbije

Srpska premijerka Ana Brnabić izjavila je danas u Beogradu na sastanku s evropskim komesarom za proširenje Oliverom Varhejijem da će nastavak reformi na evropskom putu biti prioritet buduće Vlade Srbije.Brnabić, koja je mandatar za sastav nove Vlade, rekla je da je članstvo u EU ključni spoljnopolitički prioritet države i ocenila da je evropska budućnost Zapadnog Balkana važna za stabilnost celog regiona, saopštila je Vlada Srbije.Ona je navela da je cilj svih reformi koje Srbiji sprovodi na putu ka EU bolji život gradjana, navodi se u saopštenju.Dodaje se da su Brnabić i Varheji razgovarali o godišnjem izveštaju Evropske komisije o napretku Srbije na evropskom putu i o Ekonomsko-investicionom planu Evropske komisije za Zapadni Balkan.Brnabić je kazala da je značajno to što su ekonomski kriterijumi u izveštaju pozitivno ocenjeni, piše u saopštenju.Ocenila je, kako se navodi, da investicioni plan predstavlja "dodatan podsticaj i pomoć za nastavak reformskih procesa" i da će doprineti rastu bruto domaćeg proizvoda i jačanju ekonomija regiona.Planom su predvidjena bespovratna sredstva u iznosu od devet milijardi evra iz IPA fondova i 20 milijardi evra sredstava od medjunarodnih finansijskih institucija za region Zapadnog Balkana, za period od 2021. do 2027. godine.
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Premijerka je reizabrana zbog podaništva Vučiću

Izvor: Danas, 09.Okt.2020, 11:19

Ponovno postavljanje Ane Brnabić za mandatarku nove vlade ne vidim kao nikakav ustupak, naročito ne kao odgovor na pritiske koje dolaze spolja, već kao nastavak iste politike koju smo do sada imali - ocenjuje za Danas Dobrica Veselinović iz Ne davimo Beograd u odgovoru na pitanje da li je Ana Brnabić...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.