Brisel: U februaru procena, status kandidata u martu (VIDEO)

Izvor: S media, 09.Dec.2011, 16:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brisel: U februaru procena, status kandidata u martu (VIDEO)

Srbija nije dobila status kandidata za članstvo u EU. Ovu vest potvrdio je predsednik Saveta Herman van Rompej. Naime, o nastavku evrointegracija Srbije minisrti EU raspravljaće krajem februara, a ukolliko Srbija ispuni sve što se od nje traži, Savet bi pozitivnu odluku mogao da donese početkom marta.

Van Rompej je juče u Briselu izjavio daje Srbija napravila velike napore da uhvati preostale haške optuženike, kao i da je dijalog >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Beograd i Prištine doneo prve rezultate. On je istakao da EU ohrabruje Srbiju da nastavi da primenjuje dogovor koji je postignut sa Prištinom.

Špindeleger: Srbiji probni status kandidata

Ministri EU sutra možda o Kosovu

Brisel: Sloboda kretanja na prelazima do 26. decembra

- Ohrabrujemo Srbiju da nastavi da radi na svojim interesima i primenjuje sve što je postignuto u dijalogu. Nastavljamo da pratimo situaciju, a ministri će krajem februara raspravljati o napretku Srbije. Ukoliko Srbija nastavi da radi kao do sada, Savet bi mogao da donese pozitivnu odluku početkom marta - istakao je Van Rompej.

Dušan Mlađenović

specijalni izveštač S media portala iz Brisela
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije,   Hag

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.