You Tube iznajmljuje filmove

Izvor: B92, 23.Jan.2010, 11:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

You Tube iznajmljuje filmove

Poznati sajt za razmenu video materijala YouTube saopštio je da od 22. januara nudi uslugu iznajmljivanja filmova.

Usluga je pokrenuta povodom festivala nezavisnog filma Sundance koji je počeo 21. januara i traje do 31. januara.

U ponudi You Tubea prvo će biti pet novijih filmova sa repertoara Sundance festivala i ta ostvarenja će severnoameričkim korisnicima biti dostupna u narednim nedeljama.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
,,Iznajmljivanje filmova pružiće našim partnerima izvanredan uvid u distribuciju njihovog stvaralaštva: moći će da određuju cenu i trajanje usluge", naveli su zvaničnici You Tubea.

,,Oni takođe mogu da odrede kada i gde će njihov materijal biti dostupan i zadržaće 100 odsto autorskih prava", dodaje se.

Nova usluga je deo napora kompanije Google da učini rentabilnim sajt You Tube, koji je kupila 2006. godine za 1,65 milijardi dolara.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.