Turska onemogućava pristup Googleu

Izvor: ITsvet.com, 10.Jun.2010, 12:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska onemogućava pristup Googleu

Prema za sada nepotvrđenim informacijama Turska je počela da primenjuje onemogućavanje pristupa korisnicima interneta iz ove zemlje nekim servisima kompanije Google. Ove informacije navode da su određene Google IP adrese banovane bez ikakvog razloga. Za sada nema informacija da li je odluka turskih vlasti privremenog ili stalnog karaktera. Sajtovi za prevod dokumenata kao i Google Docs alati su među onima kojima ne može da se pristupi. Isto važi i za YouTube. Ali, nisu samo Google servisi ti koji su banovani. Facebook je takođe jedna od žrtava ali i servisi kao što su App Engine, FeedBurner, Anylitics itd.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na ITsvet.com...






Povezane vesti

Turska blokirala pristup Google i Facebook sadržajima?

Izvor: SEEbiz.eu, 10.Jun.2010

ANKARA - Prema za sada nepotvrđenim informacijama Turska je počela da primenjuje onemogućavanje pristupa korisnicima interneta iz ove zemlje nekim servisima kompanije Google.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ITsvet.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ITsvet.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.