Posle Fejsbuka u Pakistanu blokiran i pristup Jutjubu

Izvor: Blic, 20.Maj.2010, 14:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posle Fejsbuka u Pakistanu blokiran i pristup Jutjubu

Pakistanska vlada blokirala je danas pristup internet sajtu za razmenu video snimaka Jutjub zbog "bogohulnog" sadržaja, dan pošto je preduzela sličnu meru protiv društvenog internet sajta Fejsbuk.

Juče je vlada Pakistana zabranila pristup Fejsbuku zbog stranice na kojoj se pozivaju korisnici da na nju okače crteže proroka Muhameda. Islam strogo zabranjuje predstavljanje lika Muhameda.

Zbog te stranice na Fejsbuku protestovali su mnogi muslimani, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << a viši sud u Lahoru juče je naredio da se blokira pristup tom sajtu.

Pakistanska uprava za telekomunikacije (PTA) nije navela u saopštenju zbog kog konkretnog sadržaja je onemogućila upotrebu Jutjuba već je samo ukazala na "sve veću količinu bogohulnog materijala".

U saopštenju se pozivaju predstavnici dva vebsajta da kontaktiraju pakistansku vladu kako bi se rešio spor na način koji će "obezbediti verski sklad i poštovanje".

Ovo pakistansko regulatorno telo navelo je da je blokiralo preko 450 internet linkova koji po njegovoj oceni prenose uvredljiv sadržaj.

Danas je takođe blokiran pristup internet enciklopediji Vikipediji i sajtu za razmenu fotografija Flikr.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.