Papa otvorio kanal na Jutjubu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jan.2009, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Papa otvorio kanal na Jutjubu

VATIKAN - Papa Benedikt Šesnaesti pridružio se danas američkom predsedniku Baraku Obami i britanskoj kraljici Elizabeti Drugoj, otvarajući svoj kanal na sajtu Jutjub.

Vatikan je saopštio da otvara kanal da bi papini govori bili dostupniji većem broju ljudi i da bi se Svetoj stolici omogućila bolja kontrola nad slikom o Vatikanu na internetu.

U prvom snimku objavljenom na Jutjubu, papa je pozdravio gledaoce >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << "velike porodice koja ne zna za granice" i izrazio nadu da će se oni uključiti u "ovaj veliki dijalog istine".

Sajt je pokrenut istog dana kada je papa pohvalio sajtove za druženje kao što su Fejsbuk i Majspejs kao "poklon čovečanstvu" i širenju prijateljstva i razumevanja.

Međutim, papa je upozorio da virtuelno druženje ima i rizike, navodeći da "opsesivno" druženje preko interneta može da dovede do izolacije od prave društvene interakcije i da poveća marginalizaciju ljudi.

U poruci na Svetski dan komunikacija, papa je apelovao na urednike novih medija da obezbede da njihov sadržaj poštuje ljudsko dostojanstvo i "vrline i intimnost seksualnih odnosa".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.