Pakistan blokirao i pristup Jutjubu

Izvor: Vesti-online.com, 20.Maj.2010, 12:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pakistan blokirao i pristup ''Jutjubu''

Pakistan je blokirao pristup popularnom sajtu za razmenu video snimaka "Jutjub" zbog prikazivanja "bogohulnih" sadržaja na tom servisu, izjavili su u četvrtak zvaničnici.

Blokada je uvedena nekoliko časova nakon što je na neodređeno vreme prekinut i pristup socijalnoj mreži "Fejsbuk", zbog pokretanja takmičenja u crtanju proroka Muhameda.

Provajder interneta "Najtel" saopštio je da je od nadležne agencije >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << kasno sinoć dobio naređenje da momentalno blokira "Jutjub". Ovaj servis bio je blokiran u Pakistanu i 2007. godine skoro punih 12 meseci zbog emitovanja, kako je tada objašnjeno, neislamskih video snimaka.

Prikazivanje proroka Muhameda zabranjeno je u islamu, a muslimanski vjernici to smatraju za bogohuljenje. Stručnjaci procenjuju da će blokada "Fejsbuka" i "Ju tjuba" dovesti do pada internetskog saobraćaja u Pakistanu za 25 odsto.

Objavljivanje karikatura proroka Muhameda u danskim listovima 2005. godine izazvalo je proteste u muslimanskim zemljama. U nasilju je poginulo oko 50 ljudi, a pet je nastradalo u Pakistanu.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pakistan blokirao pristup YouTube

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 20.Maj.2010

Pakistan je blokirao pristup popularnom sajtu za razmjenu video snimaka "YouTube " zbog prikazivanja "bogohulnih" sadržaja na tom servisu, izjavili su danas zvaničnici. Blokada je uvedena nekoliko sati nakon što je na neodređeno vrijeme prekinut i pristup socijalnoj mreži "Facebook", zbog pokretanja...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Pakistanska vlada blokirala pristup Jutjub-u

Izvor: S media, 20.Maj.2010

Pakistanska vlada blokirala je danas pristup internet sajtu za razmenu video snimaka Jutjub zbog "bogohulnog" sadržaja, dan pošto je preduzela sličnu meru protiv društvenog internet sajta Fejsbuk. ..Juče je vlada Pakistana zabranila pristup Fejsbuku zbog stranice na kojoj se pozivaju korisnici...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.