Jutjub srušio sve rekorde

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Okt.2009, 01:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Jutjub" srušio sve rekorde

VAŠINGTON - Broj dnevnih otvaranja video klipova na stranici "Jutjub" premašio je milijardu, saopštili su juče osnivači popularnog sajta, tačno tri godine nakon što je ovaj servis kupio "Gugl".

"Ponosno objavljujem da svakog dana omogućavano više od milijardu gledanja video snimaka. Ovo je veliki trenutak u našoj kratkoj istoriji", izjavio je direktor "Jutjuba" Čad Harli.

Harli je dodao da je "Jutjub", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kojeg je "Gugl" kupio za 1,65 milijardi dolara, evoluirao od sajta kojim je dominirao sadržaj koji su sastavljali korisnici u platformu za materijal profesionalne orijentacije.

"Želeli smo da stvorimo mesto na kome svako sa video kamerom, kompjuterom i vezom za internet može da priča o svom životu, umetnosti, da se obrati svetu, te da, u mnogim slučajevima, zarađuje za život", rekao je Harli.

On je dodao da postoji potreba za kupovinom dužih i kompletnih video sadržaja, poput zabavnih emisija i filmova.

"Jutjub" pregovara sa filmskim studijima i ostalim kompanijama u nameri da obogati svoj sadržaj i privuče oglašivače.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.