Čaroban mi je promenio život

Izvor: Politika, 22.Apr.2011, 23:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Čaroban" mi je promenio život

Samo mi je važno da dam svoj maksimum na sceni u Diseldorfu i fokusirana sam da uđem u finale

Studentkinja treće godine Farmaceutskog fakulteta, sada znana samo po nadimku Nina, odbrojava dane do odlaska u Diseldorf gde će od 10. do 14. maja predstavljati Srbiju na 56. takmičenju Pesma Evrovizije. Dani su joj ispunjeni probama, učenjem, nastupima na televizijskim i radio stanicama, davanjem intervjua… Iznenadna popularnost nije je, izgleda, mnogo promenila pa očekuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << da će se cela halabuka oko nje smiriti ubrzo po povratku u Beograd.

Izgleda da je Jutjub za Vas – čaroban. Tako Vas je čula Kristina Kovač….

Jeste, a da se nadovežem na vašu konstataciju –i danas je. Broj poseta na postavljene video materijale za pesmu „Čaroban” i ostale promotivne aktivnosti uoči Pesme Evrovizije iz Srbije raste iz dana u dan. To je moćan medij danas, a meni je promenio život zauvek i nesumnjivo uticao na karijeru. Kristina me je čula i pozvala, ponovo čula moj glas, i odlučila da ja pevam njenu pesmu koja je pobedila na „Pesmi za Evropu”.

Promenio Vam se život…

Veoma, ali smatram da je to stvar trenutka koji će trajati do posle Diseldorfa. Dani su mi ispunjeni probama glasa, kostimografskim probama, snimanjima, razgovorima sa novinarima, odlascima na promocije, turnejom. To će trajati do maja, potom sledi takmičenje, a onda svakako će doći do zatišja. Za kasnije ne znam, još uvek ne razmišljam i smatram da je najvažnije da nastavim sa studijama.

Hoće li vreme koje odvajate na pripreme i sve oko Evrovizije, od trenutka kada ste pobedili na domaćem takmičenju, negativno uticati na studije?

Verujem da neće, ipak sam stigla da spremim i polažem i jedan ispit. I to veoma težak. Rezultate očekujem za nekoliko nedelja, ali mislim da sam ga dobro uradila. Trudila sam se jer znam da je jako važno da ostanem u formi. Posle Evrovizije imaću svakog dana vežbe da nadoknadim propušteno.

Imate li, uopšte, vremena za sebe? Ostalo je još desetak dana za pripreme…

Pronađem koji minut za sebe, ali sve manje i manje. Pripreme su postale brojne i činimi se da se uvećavaju iz dana u dan.

Možete li da nam opišete jedan Vaš dan od trenutka kada ste pobedili?

Ujutru učim, onda idem na neki intervju, pa proba glasa u Radio Beogradu, pa koreografska proba u Pozorištu na Terazijama, onda gostovanje na televiziji, pa fotografisanje, i uveče, recimo, promocija na kojoj moram i da otpevam pesmu „Čaroban”.

Kako se snalazite sa zahtevima koreografa?

Odlično, uigravamo se i mislim da ćemo biti kao jedna, mislim na nas četiri koje smo na sceni do početka polufinala. Naravno, nije bilo tako na početku, ali svakog dana smo naporno vežbali a koreograf zadužen za naš scenski nastup Miloš Paunović zna svoj posao.Na sceni smo prateći vokali Tijana Bogićević, Sanja Bogosavljević i Aleksandra Janković i ja. 

Da li već sada znate kako će izgledati Vaša garderoba i ko je kreator?

U suštini se zna, a za taj deo scenskog nastupa zadužena je kostimograf Nevena Milovanović, višegodišnji saradnik RTS-a.

Imate li tremu?

Ponekad, kad previše razmišljam kolika mi je čast učinjena učešćem na Pesmi Evrovizije. U suštini nemam jer znam da ću dati sve od sebe.

Ko je Vaš najveći i najverniji obožavalac? Mama, tata brat ili…

Sve troje zajedno, a dodala bih da je to sada i jedan momak koji se zove Veljko.

Razmišljate li o plasmanu?

Ne, samo mi je važno da dam svoj maksimum na sceni i fokusirana sam da uđem u finale.

Imate li planove šta i kako dalje posle povratka iz Diseldorfa?

Sigurna sam da nastavljam sa studijama i verujem da će se moja saradnja sa Radio-televizijom Srbije takođe uspešno nastaviti u narednih godinu dana. U svakom slučaju, pre svega moram da nadoknadim izgubljeno na fakultetu, a posle ćemo videti.

Snežana Čikarić

objavljeno: 23.04.2011.
Pogledaj vesti o: Nina Čaroban

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.