Izvor: JUGpress.com, 06.Dec.2023, 11:57

Sa teritorije Jablaničkog okruga ukupno 63 kandidata za poslanike

BEOGRAD-LESKOVAC

Republička izborna komisija potvrdila je 18 izbornih listi za parlamentarne izbore raspisane za 17. decembar. Na svim listama se ukupno nalazi 2817 kandidata za poslanike. Od tog broja sa teritorije Jablaničkog okruga kandidati su na devet listi, a ukupan broj kandidata je ih je 63.

Najviše kandidata je na izbornoj listi „Dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka“ – 13, zatim slede >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << liste „Ivica Dačić – premijer Srbije“ sa 11 kandidata i lista koalicije Zavetnika i Dveri gde je 10 kandidata. „Srbija protiv nasilja“ kandiduje 8 osoba za narodne poslanike, Narodna stranka 6, a po 5 koalicija Novog DSS-a i POKS-a, te koalicija Dosta je bilo i Socijaldemokratske stranke.

Na listi „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“ je 4 kandidata, a na listi Koalicije za mir i toleranciju jedan kandidat sa teritorije Jablaničkog okruga. (kraj) IS/LJS

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Vojislav Šešelj,   Ivica Dačić

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ko su kandidati za poslanike?

Izvor: Istinomer.rs, 06.Dec.2023

Kada je spisak onih koji će se naći na glasačkom listiću za parlamentarne izbore konačno zaključen, na njemu se našlo 18 stranaka i koalicija. Građani će moći da biraju i glasaju - za one koji im šalju poruke sa svih medija, za one koji su na političkoj sceni više od 30 godina, za one koji...

Nastavak na Istinomer.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.