Osuđenici kupili novi inkubator za nišku ginekologiju

Izvor: juGmedia, 31.Jan.2018, 15:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osuđenici kupili novi inkubator za nišku ginekologiju

Klinika za ginekologiju i akušerstvo niškog Kliničkog centra dobila je danas inkubator vredan 1,1 milion dinara, a u njegovoj nabavci učestvovali su donatori, osudjenici Kazneno-popravnog zavoda Niš i gradjani koji su kupili karte za humanitarni koncert Lene Kovačević.

Akciju prikupljanja sredstava za nabavku inkubatora pokrenuo je i organizovao je Rotarakt klub „Niš Centar“ >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << u okviru svoje akcije „Pobedi vreme“.

Broj prevremeno rodjenih beba raste jer se povećava broj višeplodnih vantelesnih trudnoća koje se vrlo često završavaju prevremenim porodjajem

Pomoćnik Klinike za ginekologiju i akušerstvo Milan Stefanović rekao je da svaki novi uredjaj toj klinici izuzetno znači jer ona još nije opremljena svim onim što je potrebno da bi sve bebe bile zbrinute u Nišu.

Jedan broj novorodjenčadi mi i dalje šaljemo u Beograd. Novi uredjaji znače korak bliže cilju da postanemo ustanova u koju će se slati bebe, a ne ustanova iz koje će se bebe slati dalje na lečenje„, izjavio je Stefanović..

Zamenik upravnika Kazneno-popravnog zavoda u Nišu Dejan Panić rekao je da su se osudjenici u proseku odrekli po svoje dve dnevnice da bi prikupili novac za nabavku inkubatora.

To bila 12 humanitarna akcija osudjenika, a da je ukupno prikupljeno 200.000 dinara, što je najviše do sada.

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Niška ginekologija dobila pokretni inkubator

Izvor: JužneVesti.com, 31.Jan.2018

Zatvorenici niškog Kazneno-popravnog zavoda, 25 kompanija i 17 rotari klubova, kao i građani koji su bili na koncertu džez pevačice Lene Kovačević, uspeli su prethodnih par meseci da sakupe oko milion dinara za kupovinu mobilnog inkubatora, koji je doniran Klinici za ginekologiju i akušerstvo...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.