Drugo veče NIMUS rezervisano za grčki ansambl „Transkripcija“

Izvor: juGmedia, 30.Okt.2015, 10:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drugo veče NIMUS rezervisano za grčki ansambl „Transkripcija“

NIŠ – Druge večeri Niških muzičkih svečanosti (NIMUS) u Dvorani Niškog simfonijskog orkestra večeras će se sa početkom u 20 časova, predstaviti jedan od najuspešnijih muzičkih ansambala u Grčkoj, „Transkripcija“.

Ansambl „Transkripcija“ osnovan je 2007. godine, a čine ga Jorgos Kandilidis (violina), Hristos Grimpas (violončelo) i Nikos Zafranas (klavir), trojica uspešnih solista koji pripadaju novoj generaciji visokopriznatih grčkih muzičara.
>> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia <<
Kroz svoje nastupe, ansambl teži da predstavi proslavljena dela kamerne muzike, ali i manje poznata dela, kao što je muzika ruskog konstruktivizma ili značajan repertoar radova transkribovan za male ansamble, čime se zadovoljava potreba publike za upoznavanjem sa velikim kompozicijama pre rasprostranjenog korišćenja snimaka.

Na programu će se naći najpoznatija dela Šostakoviča, Pjacole, Skalkotasa.

Ulaznice za ovaj, kao i za sve ostale koncerte u okviru NIMUS-a, mogu se kupiti u Niškom simfonijskom orkestru svakog radnog dana i subotom, uvremenu od 8 do 20 časova, po ceni od 400, odnosno 250 dinara za đake, studente i penzionere.

(Kraj)
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Grčki trio gost NIMUS-a

Izvor: JužneVesti.com, 30.Okt.2015

Druge večeri Niških muzičkih svečanosti, u petak 30. oktobra u 20 sati u sali Niškog simfonijskog orkestra nastupiće jedan od najuspešnijih muzičkih ansambala u Grčkoj “Transkripcija“...Na programu će se naći najpoznatija dela Šostakoviča, Pjacole i Skalkotasa...Ansambl „Transkripcija“...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.