Grčki trio gost NIMUS-a

Izvor: JužneVesti.com, 30.Okt.2015, 11:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčki trio gost NIMUS-a

Druge večeri Niških muzičkih svečanosti, u petak 30. oktobra u 20 sati u sali Niškog simfonijskog orkestra nastupiće jedan od najuspešnijih muzičkih ansambala u Grčkoj “Transkripcija“.

Na programu će se naći najpoznatija dela Šostakoviča, Pjacole i Skalkotasa.

Ansambl „Transkripcija“ osnovan je 2007. godine, a čine ga Jorgos Kandilidis (violina), Hristos Grimpas (violončelo) i Nikos Zafranas (klavir), trojica uspešnih >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << solista koji pripadaju novoj generaciji visokopriznatih grčkih muzičara.

Kroz svoje nastupe, ansambl teži da predstavi proslavljena dela kamerne muzike, ali i manje poznata dela, kao što je muzika ruskog konstruktivizma ili značajan repertoar radova transkribovan za male ansamble, čime se zadovoljava potreba publike za upoznavanjem sa velikim kompozicijama pre rasprostranjenog korišćenja snimaka - kažu u NIMUS-u.

Ulaznice za ovaj, kao i za sve ostale koncerte u okviru NIMUS-a, mogu se kupiti u Niškom simfonijskom orkestru svakog radnog dana i subotom od 8 do 20 sati, po ceni od 400, odnosno 250 dinara za đake, studente i penzionere.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.