Spisak pesama kandidata za Oskara

Izvor: B92, 16.Dec.2010, 12:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spisak pesama kandidata za Oskara

Organizatori dodele Oskara saopštili su da je 41 pesma u konkurenciji za nagradu američke filmske akademije, objavio je BBC News.

Tri su iz filma "Burlesque" u kojem glavne uloge igraju Šer i Kristina Agilera.

Na spisku su i dve pesme u izvođenju Gvinet Paltrou koja u filmu "Country Strong" glumi kantri pevačicu. Jednu od pesama napisao je njen suprug, britanski roker Kris Martin vođa grupe Coldplay.

Za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Oskara konkurišu i pesme iz filmova "Alisa u zemlji čuda", "Letopisi Narnije: Putovanje Namernika zore", "Grozan ja", "Večera za glupane", "Jedi, moli, voli", "Kako da dresirate svog zmaja", "Princ od Persije: pesak vremena", "Šrek, srećan zauvek", "Zlatokosa", "Sumrak saga: Pomračenje" i „Priča o igračkama 3".

Američka filma akademija 25. januara će saopštiti nominacije za Oskare u svim kategorijama. Pozlaćene statuete će biti dodeljene na svečanosti u Kodak teatru u Los Anđelesu 27. januara.

Po pravilima akademije, nominaciju za Oskara mogu da dobiju najviše dve pesme iz istog filma.

Prošle godine priznanje za najbolju pesmu dobila je numera "The Weary Kind" iz filma "Crazy Heart" u kojem Džef Bridžis igra kantri pevača. Za tu rolu on je dobio Oskara za glavnu ulogu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.