Zverev osvojio zlatnu medalju, Čehinjama zlato u dublu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Avg.2021, 12:04

Zverev osvojio zlatnu medalju, Čehinjama zlato u dublu

Nemac Aleksandar Zverev savlado je Rusa Karena Hačanova sa 2:0 po setovima 6:3, 6:1 u finalu Olimpijskih igara u Tokiju i tako osvojio zlatnu medalju, srebrna je pripala Hačanovu, a bronzu je u subotu izborio Španac Pablo Karenjo-Busta.

Zverev je stigao do cilja, okitio se zlatnom medaljom. U finalu nije dao šansu Hačanovu. Nametnuo je svoj stil igre i naizgled lako stigao do ubedljivog trijumfa u dva seta. Meč je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << trajao 81 minut igre.

Već u trećem gemu prvog seta Zverev je oduzeo servis proivniku i stigao do brejka prednosti. Jedinu brejk priliku u setu Rus je propustio u šestom gemu. Tačku na set Zverev je stavio novim brejkom u devetom gemu - 6:3.

Nastavio je Nemac da lomi protivnika i u drugom setu. U drugom gemu dolazi do brejka prednosti da bi potom bio siguran na svoj servis i poveo sa 3:0.

Zverev je nastavio nezadrživo grabi ka zlatu, uz još jedan brejk ekspresno stiže do prednosti od 5:0. Do kraja meča Hačanov je samo uspeo da osvoji utešni gem - 6:1 u drugom setu.

Čehinjama zlato u dublu

Čehinje Barbora Krejčikova i Katerina Sinijakova osvojile su zlato u ženskom dublu na Olimpijskim igrama u Tokiju. One su u finalu savladale Švajcarkinje Belindu Benčić i Viktoriju Golubić koje su se zadovoljile srebrom.

Benčićeva nije uspela da kompletira dva zlata, pošto je u subotu osvojila turnir u ženskom singlu. Nije bilo brejka u prvih 10 gemova, a onda su Čehinjama oduzele servis rivalkama i prelomile prvi set.

U drugom su odmah došle do brejka, povele sa 3:0, Benčić i Golubić su odgovorile, ali samo kratko. Krejčikova i Sinijakova su stigle do još jednog oduzetog servisa, duplog brejka i potom privele meč kraju.

U poslednjem gemu propustile su pet meč-lopti, a iskoristile šestu i proslavile osvojenu zlatnu medalju.

Bronzano odličje u ovoj konkurenciji osvojile su Brazilke Pigosi i Stefani.
Pogledaj vesti o: Tenis,   Novak Đoković finale,   Novak Đoković

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.