Zvanično: Posle racije, obustavljaju proizvodnju automobila

Izvor: B92, 27.Dec.2023, 12:10

Zvanično: Posle racije, obustavljaju proizvodnju automobila

Japanski proizvođač automobila Daihatsu objavio je zvanično da je zaustavio proizvodnju u sve svoje četiri fabrike u Japanu zbog velikog skandala koji je povezan sa testiranjem bezbednosti u vozilima.

Daihatsu koji zapošljava 9.000 radnika naveo je da će obustava proizvodnje trajati najmanje do kraja januara, što predstavlja značajan udarac i za njegovu matičnu kompaniju Toyota, prenosi list Japan Times.

Japansko ministarstvo saobraćaja izvršilo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je prošle nedelje raciju u sedištu firme Daihatsu u gradu Osaka nakon otkrića da je ova firma manipulisala rezultatima bezbednosnih testova koji datiraju još iz 1989. godine.

Istraga je otkrila 174 bezbednosna problema u 64 modela vozila Daihatsu, uključujući i vozila koja su prodata pod brendom Toyota. Daihatshu u Japanu proizvodi oko 4.000 vozila dnevno, a u prethodnoj fiskalnoj godini je proizveo oko 870.000 automobila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.