Žil Simon mu više neće biti noćna mora, Janko zaustavio Francuza u Tokiju!

Izvor: Blic, 03.Okt.2012, 09:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žil Simon mu više neće biti noćna mora, Janko zaustavio Francuza u Tokiju!

Francuz Žil Simon više neće predstavljati noćnu moru srpskom teniseru Janku Tipsareviću koji ga je u prvom kolu turnira u Tokiju pobedio sa 4:6, 6:3, 6:1. Janko će u osmini finala izaći na megdan, na ATP listi daleko slabije rangiranom protivniku, Švajcarcu Marku Kjudineliju.

Janko je pre samo nekoliko dana doživeo peti poraz u šest susreta sa Simonom i očito da je prelomio da u Tokiju sruši tu neugodnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << tradiciju, koja ga je sigurno već opterećivala.

Početak meča nije mirisao na promenu u odnosu pobeda i poraza ova dva tenisera, jer je Simon u trećem gemu načinio brejk koji je čuvao do kraja seta (6:4).

Međutim, Tipsarević je strahovito startovao u drugom setu i poveo je, uz jedan brejk u drugom gemu sa 3:0. Simon se nije predavao i totalno defanzivnim tenisom izludeo je Janka u petom gemu kada je srpski reket broj dva izgubio servis.

Samo nekoliko trenutaka kasnije, usledio je ribrejk a onda i očuvanje prednosti do kraja seta (6:3).

Neočekivano, Simon kao da se predao u finišu meča. Prvo je izgubio servis, potom došao do ribrejka ali do kraja duela nijednom nije uspeo da odbrani servis i Janko je ubedljivo i zasluženo stigao do 6:1 i ukupnih 2:1 u setovima.

Na njegovom licu posle meča jasno se videlo da je veoma zadovoljan što je pobedio baš Simona i sigurno će mu ovaj trijumf uliti samopouzdanje pred nastavak turnira.

Povezane vesti: Đoković ubedljiv protiv Simona, 1:1 u finalu Dejvis kupa!
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.