Verstapen pobedio u Japanu i osvojio drugu uzastopnu titulu u F1

Izvor: Beta, 09.Okt.2022, 10:59

Verstapen pobedio u Japanu i osvojio drugu uzastopnu titulu u F1

Vozač Red Bula Maks Verstapen osvojio je danas drugu uzastopnu titulu u šampionatu Formule 1, pošto je pobedio u trci za Veliku nagradu Japana.Holandjanin je u Japanu ostvario 32. pobedu u karijeri i 12. u sezoni, ali je nakon završetka trke vladala konfuzija oko toga da li ima dovoljno bodova za titulu.Trka u Japanu prekinuta je u trećem krugu posle izletanja vozača Ferarija Karlosa Sainca, a zbog kiše se na novi start čekalo do 9.15.Prema pravilniku trka je morala da se završi za tri sata (10.00), a vozačima bi se dodelio manji broj bodova.Ipak odlučeno je da se vozačima dodele kompletni bodovi, pa je drugu titulu i zvanično osvojio Verstapen.Drugi je završio njegov timski kolega Serhio Peres, koji je do te pozicije došao posle kazne od pet sekundi za vozača Ferarija Šarla Leklera, koji je zauzeo treće mesto.Četvrti je trku završio Esteban Okon iz Alpina, a peto mesto je pripalo Luisu Hamiltonu iz Mercedesa.Bodove su osvojili i Sebastijan Fetel (Aston Martin), Fernando Alonso (Alpin), Džordž Rasel (Mercedes), Nikolas Latifi (Vilijams) i Lando Noris (Meklaren).Trka je na stazi Suzuka počela po kiši, a svi vozači bili su na gumama za promenjive uslove.Sa prvog startnog mesta krenuo je Verstapen, drugi je bio ...
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Verštapen pobedio u Japanu i osvojio drugu uzastopnu titulu u F1

Izvor: Danas, 09.Okt.2022

Vozač Red Bula Maks Verštapen osvojio je danas drugu uzastopnu titulu u šampionatu Formule 1, pošto je pobedio u trci za Veliku nagradu Japana.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.