Izvor: B92, 18.Maj.2023, 11:06

UŽIVO Vučić na otvaranju fabrike "Nidec" u Novom Sadu VIDEO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje svečanom otvaranju fabrika japanske korporacije Nidek u Novom Sadu. Prenos možete pratiti na TV B92 i TV Prva.

NIDEC je osnovan 1973. godine u gradu Kjoto, u Japanu, a danas je svetski lider u proizvodnji svih vrsta elektromotra sa najvećim udelom na svetskom tržištu malih vretenastih motora koji napajaju hard diskove.

Korporacija posluje u više od >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 40 zemalja, sa oko 340 kompanija u grupi i zapošljava više od 120.000 ljudi širom sveta.

Ulaganje u Srbiju je deo dugoročne strategije kompanije, a pokretanje fabrike u Novom Sadu je prvi korak ka formiranju evropskog industrijskog parka NIDEC.

Svojim prisustvom u Srbiji NIDEC korporacija je stvorila centralnu bazu aktivnosti koje se zasnivaju na savremenoj tehnološkoj proizvodnji visokofrekventnh motora jednosmerne struje bez četkica i srodnih proizvoda za vozila.

Glavno poslovanje poslovanje NIDEC-ove fabrike u Novom Sadu se bazira na proizvodnji i prodaji automobilskih motora ovog tipa, koji se većinom plasiraju na evropskom tržištu.

Uporedo sa pripremama za izgradnju nove fabrike je i u procesu zapošljavanja novih radnika.

Kao deo uspostavljanja lanca snabdevanja u Istočnoj Evropi i priprema za rad fabrike, započeta je i selekcija kompanija za proizvodnju opreme, kao i kompanija koje se bave pogonskim radovima, i na taj način se doprinosi ekonomskoj revitalizaciji kako u Srbiji tako i u istočnoj Evropi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vučić: "Najsrećniji sam kad na proteste protiv mene dolaze vozovima koje sam ja napravio" VIDEO

Izvor: B92, 18.Maj.2023

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas, na otvaranju fabrike Nidek u Novom Sadu, da je zadovoljan što opozicija uživa u plodovima njegovog rada..."Najsrećniji sam kad na proteste protiv mene dolaze vozovima Soko koje sam ja napravio! Nema veće pohvale za mene od toga! Zato ćemo im napraviti...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.