U JAGODINI OTVOREN JAPANSKI VRT

Izvor: Kurir, 11.Jun.2011, 17:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U JAGODINI OTVOREN "JAPANSKI VRT"

VRNJAČKA BANJA - Ambasador Japana u Beogradu Tošio Cunozaki u Vrnjačkoj Banji, u prisustvu ministra inostranih poslova Srbije Vuka Jeremića, otvorio je "Japanski vrt" i zahvalio građanima Srbije na podršci.

"Koristim ovu priliku da zahvalim građanima Republike Srbije koji su nam tokom proteklih par meseci poslali brojne poruke saosećanja i jednodušne podrške posle zemljotresa koji se dogodio u Japanu", >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << rekao je Cunozaki otvarajući Japanski vrt.

Ambasador Japana se obratio na srpskom jeziku, ističući da je to drugi japanski vrt u Srbiji i da je prvi napravljen u Botaničkoj bašti "Jevremovac" u Beogradu. Oba vrta su napravljena zahvaljujući donaciji za obeležavanje Svetskog sajma u Japanu. Cunozaki je zahvalio i opštini Vrnjačka Banja na pomoći u stvaranju vrta, dodavši da će i to doprineti jačanju veza Japana i Srbije.

Pozdravljajući ambasadora Japana u Beogradu, ministar Jeremić je kazao da je Japan zemlja koja je poslednjih godina pokazala veliku posvećenost izgradnji dobrih odnosa dva naroda. "I pored toga što je japanski narod zadesila katastrofa velikih razmera, niko ne bi mogao da jednu takvu nesreću podnese sa takvim stoičkim mirom i disciplinom i da ostane posvećen izgradnji svih stvari koje su gradili do tada", rekao je Jeremić. "

Sve što smo dogovorili do danas sa Japanom, sve donacije su ostale da važe, kao i ovaj park u koji će i turisti i građani Vrnjačke Banje moći da dođu i osete mir, vrlo specifičan, koji čini ovaj nama prijateljski narod vrlo posebnim", rekao je Jeremić zahvaljujući ambasadoru Japana. Park u centru Vrnjačke Banje pod nazivom Japanski vrt površine je 3.000 kvadratnih metara, a napravljen je donacijom od 68.000 evra namenjenoj zaštiti životne sredine u ovom banjskom mestu.
Pogledaj vesti o: Zemljotres u Kraljevu,   Zemljotres,   Jagodina,   Vrnjačka Banja

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.