TOKIO: Eliminisana Jovanovski

Izvor: Mondo, 24.Sep.2012, 15:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TOKIO: Eliminisana Jovanovski

Dankinja, Voznjacki savladala je Srpkinju u prvom kolu. Bojana glatko izgubila prvi, pa dobila drugi set, vodila u trećem ali posle pauze, nije nastavila u istom ritmu.

Malo je nedostajalo Bojani Jovanovski da napravi senzaciju i sa turnira u Tokiju izbaci nekadašnju prvu teniserku sveta, Karolinu Voznjacki. Ipak, iskusna Dankinja, umela je da iskoristi skoro jednočasovnu pauzu zbog kiše, napravi preokret i reši >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << meč u svoju korist 2:1 (6:0, 3:6, 6:4).

Kako je počela duel sa danskom teniserkom izgledalo je da će Bojana pretrpeti više nego ubedljiv poraz. Praktično bez borbe odigrala je Srpkinja prvi set, izgubila taj deo meča za dvadesetak minuta, bez ijednog osvojenog gema.

Sabrala se Jovanovski u kratkoj pauzi između setova, pa je u dugom odlično krenula. Rano je napravila brejk, povela 3:1, stizala je Voznjacki ali nije se predavala naša teniserka. Usledio je novi brejk za 6:3 i egal u ovom meču.

Treći set je doneo izjednačenu borbu, kod rezultata 3:3 igra je prekinuta zbog kiše. Skoro sat vremena čekale su teniserke povratak na teren.

Ova pauza je izgleda više odgovarala Dankinji, iako je Bojana napravila brejk u nastavku, povela 4:3. Voznjacki je uzvratila, dobila tri gema u nizu i rešila meč u svoju korist.

Bila je ovo sjajna prilika za Jovanovski da se plasira u drugo kolo i pri time uzme vredan skalp 11. igračice sveta. Nije Bojana iskoristila umor Karoline Voznjacki koja je pre samo nekoliko dana stigla iz Seula, na turniru u Koreji je osvojila titulu.

Dankinja će u drugom kolu igrati protiv bolje iz meča Jekaterina Makarova (Rusija) - Danijela Hantuhova (Slovačka)

(MONDO, foto: Beta/AP)

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

TOKIO: Bojana eliminisana

Izvor: Mondo, 24.Sep.2012

Dankinja, Voznjacki savladala je Srpkinju u prvom kolu. Jovanovski glatko izgubila prvi, pa dobila drugi set, vodila u trećem ali posle pauze, nije nastavila u istom ritmu...Malo je nedostajalo Bojani Jovanovski da napravi senzaciju i sa turnira u Tokiju izbaci nekadašnju prvu teniserku sveta, Karolinu...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.