Srpskim sportistima u Tokiju za zlato 50.000 evra, srebro 45.000, bronzu 40.000

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Sep.2019, 14:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpskim sportistima u Tokiju za zlato 50.000 evra, srebro 45.000, bronzu 40.000

Vlada Srbije za osvajače medalja srpskih sportista na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine izdvojiće rekordne nagrade, pa tako zlato vredi 50.000, srebro 45.000, a bronza 40.000 evra, potvrdio je danas Tanjugu ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

On je pojasnio da će, za razliku od Igara u Riju, nagrade biti identične za osvajače odličja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u ekipnim i pojedinačnim sportovima.

"Prošle nedelje povećali smo nagrade za rezultate na Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama. Država zlatnu medalju nagrađuje 50.000 evra, srebro je 45.000, a bronza 40.000. To su najveće nagrade ikada za Srbiju, iako su povećane i za Olimpijske igre u Riju, i time smo postali lideri ne samo u regionu, već u svetu", rekao je Udovičić Tanjugu.

On je podsetio da je Srbija, po visini davanja nagrada sportista, odavno prestigla zemlje regiona poput Hrvatske, Slovenije, Mađarske...

"Želimo da omogućimo našim sportistima najbolje moguće uslove, pripreme, ali i najveću nagradu za ono što su ostvarili reprezentujući sebe, tim, Savez i Srbiju", rekao je Udovičić i zahvalio se sportistima što na najkvalitetniji način predstavljaju Srbiju i najbolji su ambasadori zemlje.

Udovičić ističe da očekuje rekordan broj medalja u Japanu, odnosno preko osam koliko ih je osvojeno u Riju, ali i na ostalim velikim takmičenjima.

Ova nedelja bila je, zbog uspeha srpskih rvača i parastonotenisera, sjajna za naš sport, naglasio je ministar Udovičić.

"Velika stvar je što u olimpijskom i paraolimpijskom sportu imamo izvanredne rezultate. Četiri medalje u para stonom tenisu i dve za rvače, a očekujemo i Mićića. To je ogroman podstrek za mukotrpni rad celokupnog sistema, prvenstveno mislim na sportiste, trenere i Savez. Kao država nikada više nismo odvojili sredstava za pripreme reprezentativaca, smatram da moraju da imaju iste uslove kao bilo koji drugi".

Kad se mnogo uloži, u situaciji kada sportista da sve od sebe, onda možemo da se nadamo vrhunskim rezultatima, podvlači Udovičić, uz nadu da će rvanje dati dve medalje Srbiji u Tokiju.

"Kao što sam pre četiri godine rekao da će Davor Štefanek, kada javnost nije bila okrenuta sportskim rezultatima rvača, rekao da će osvojiti medalju, tako i sada očekujem od drugih rvača. Mladi rvač Mićić u slobodnom stilu ima kapacitet i sposobnost i nada je za medalju u Tokiju", optimista je Udovičić, ali i konstatuje da je istorijska stvar što Srbija ima finaliste u ženskom para stonom tenisu kao pre nekoliko dana kada je Borislava Perić Ranković savladala Nadu Matić za titulu prvaka Evrope.

"To pokazuje koliko smo dominantini u tom sportu", zaključio je ministar Udovičić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.