Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Jan.2019, 10:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Soni seli evropsku centralu u Holandiju

Japanski tehnološki gigant Soni odlučio je da svoju evropsku centralu preseli u Holandiju iz Velike Britanije, zbog izlaska te zemlje iz EU 29. marta.

"Premestićemo našu evropsku centralu u Amsterdam", rekao je danas portparol te kompanije Takaši Ida, dodavši da je cilj izbegavanje carinskih procedura.

Soni Jurop će tako preći pod novu filijalu osnovanu u Holandiji, i ostati u >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << EU posle Bregzita. Ipak, britanska firma će i dalje voditi Sonijev uvoz i prodaju u regionu, a radnici će ostati na poslu.

"Jedina promena je mesto registrovanja Soni Juropa", naveo je Ida.

Soni se na to odlučio da bi izbegao brojne carinske i regulatorne kontrole u slučaju Bregzita bez sporazuma, što je sve izvesnija mogućnost nakon što je britanski parlament prošle nedelje odbio predlog sporazuma s Briselom.

Druga japanska kompanija, Panasonik, prošle godine je donela sličnu odluku zbog poreskih razloga.

Takođe, odlazak iz Londona je najavilo i više japanskih finansijskih institucija.

Japanske kompanije su u Veliku Britaniju investirale više od 60 milijardi dolara i zapošljavaju 142.000 ljudi. Među 879 japanskih kompanija u Velikoj Britaniji su i proizvođači automobila Honda, Nisan i Tojota.

Japanski premijer Šinzo Abe je upozorio na posledice Bregzita za brojne kompanije.
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Pala odluka: Japanski div se seli u Holandiju

Izvor: B92, 23.Jan.2019

Tokio -- Japanski tehnološki gigant Soni odlučio je da svoju evropsku centralu preseli u Holandiju iz Velike Britanije, zbog izlaska te zemlje iz EU 29. marta..."Premestićemo našu evropsku centralu u Amsterdam", rekao je portparol te kompanije Takaši Ida, dodavši da je cilj izbegavanje carinskih...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.