Snežna oluja u Japanu: 11 mrtvih, 1.200 povređenih

Izvor: Press, 09.Feb.2014, 13:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Snežna oluja u Japanu: 11 mrtvih, 1.200 povređenih

U Tokiju je do sinoć napadalo 27 centimetara snega, što je prema meteorolozima najveća količina snežnih padavina u poslednjih 45 godina.

Na severoistoku zemlje, u gradu Sendai, napadalo je 35 centimetara snega, rekordnih u poslednjih 78 godina.

Lokalni mediji navode da je najmanje 11 osoba poginulo, većinom u saobraćajnim nesrećama. Još jedna osoba je u kritičnom stanju, prenela je agencija AFP.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Press << /> Prema navodima tv stanice NHK, najmanje 1.253 osobe su povređene.

Više od 20.000 domaćinstava je ostalo bez struje, a otkazano je i 400 letova na domaćim linijama. Dan ranije otkazano je 740 letova.

Meteorolozi predviđaju da će sneg i danas padati u severnim delovima zemlje.

Snežna oluja pogodila je Tokio uoči današnjih izbora za guvernera, pa je i odziv građana bio manji.

Na izborima će, prema anketama sa biračkih mesta, pobedu odneti Joići Masuze, bivši ministar i tv voditelj.

Odziv birača je bio 34 odsto pola sata pre zatvaranja glasačkih mesta, što je za 10 odsto manje u odnosu na prethodne izbore.

Izbori su održani pošto je bivši guverner Tokija Naoki Inose podneo ostavku posle skandala jer je dobio gotovo pola miliona dolara od jednog vlasnika bolnica, iako je tvrdio da se radilo o beskamatnom, ličnom zajmu.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.