Slavni DJ uhapšen zbog posedovanja droge

Izvor: B92, 07.Okt.2018, 11:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slavni DJ uhapšen zbog posedovanja droge

Američki DJ Dejvid Morales uhapšen je u Japanu nakon što je policija kod njega našla manju količinu ekstazija, objavili su japanski mediji.

Morales je uhapšen na aerodromu u Fukoki na jugu Japana "zbog kršenja zakona o kontroli narkotika i psihoaktivnih supstanci", rekao je portparol policije.

Prema listu Asahi Šimbun, u njegovom ručnom prtljagu pronađene su pilule sa 0,3 grama ekstazija.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Novine Sankei Šimbun pišu da je 56-godišnji DJ odbacio optužbe za krijumčarenje droge.

"To nije moje, neko mi je podvalio", rekao je Morales.

DJ koji je vladao scenom u Njujorku 80-tih i 90-tih, a 1998. osvojio Gremi nagradu za remiks godine, trebalo je da nastupi u gradu Fukuoka, a zatim i u Tokiju.

Japan ima vrlo represivnu politiku prema drogama.

Posedovanje ekstazija za ličnu upotrebu, bez obzira na količinu, kažnjava se do sedam godina zatvora i novčanom kaznom od 22.800 evra.

Bivši član Bitlsa Pol Mekartni je 1980. godine proveo devet dana u pritvoru u Tokiju nakon što mu je pronađena marihuana u prtljagu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Slavni DJ uhapšen zbog posjedovanja droge

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Okt.2018

Američki DJ Dejvid Morales uhapšen je u Japanu nakon što je policija kod njega našla manju količinu ekstrazija, objavili su japanski mediji.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.